gonia27
02.08.2009 10:50
Witam jestem tutaj nowa nie abrdzo wiem od czego zaczasc napisze po krotce oczywiscie mam powiekszone wezły chłonne od kilku miesiecy żaden lekarz nic sobuie ze mnie poważnego nie robił przez 4 miesiace poszłam na usg wezłow i mam powiekszone zuchwowe jeden po prawej stronie szyi 17x12 mm a z drugiej strony 10x7mm ii teraz czuje tez za uchem coś w kształcie wezła na usg nic mi nie powiedzieli kazali obserwowac i tyle miałam robione badania z krwii mam ob 12/27 crp 4.9 ilosciowo i podniesione leukocyty 12,25 aso poniżej 200 w środe pobrakli mi jednego wezła pod kościa obojczykowa ,lekarz chirurg ktory pobierał stwierdził ze żle to nie wyglada jego zdaniem mam stan zapalny czy jest to możliwe oceniajac to tak na oko??? Po 2 doszukiwali się problemu w moich zebach kazali usunać wrośniete osemki i tak zrobiłam usunełam jedna i teraz 2 tydzien jestem na antybiotyku brałam poczatkowo doxytycyne a pożniej na zeba i wezeł nic się nie zmnieiszył wrecz teraz boli mnie cała szczeka i szyja nie wiem czy to przez zeba czy wezła ,mam pyytanie ile się czeka na taki wynik histopatologiczny?? piszecie o utracie wagi teraz jest tak ciepło ,że ja lece z wagi ale sama nie wiem czy to nie przez nerwy ciagłe bieganie po lekarzach jest to wykanczajace a nie wspomniałam o najważniejszym miałam rtg klatki piersiowej i nic nie wyszło skierowali mnie na tk klatki i też cisza wiec co o tym myślicie