Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

poalkoholowe bóle

Autor: tof • 22.07.2009 07:28 • 5 odpowiedzi

tof

22.07.2009 07:28

Odpowiedz
Witam wszystkich serdecznie!

Chciałbym zapytać o objaw bólu węzłów po spożyciu alkoholu. Jaki to jest ból, jak długo się utrzymuje, po jakim czasie od spozycia występuje i po jakiej ilości alkoholu?

A przede wszystkim czy jest to objaw charakterystyczny jedynie dla ziarnicy czy również dla innych mniej groźnych chorób?

Z góry bardzo dziekuję za odpowiedź!

anonymous

22.07.2009 07:58

Odpowiedz

Chciałbym zapytać o objaw bólu węzłów po spożyciu alkoholu. Jaki to jest ból, jak długo się utrzymuje, po jakim czasie od spozycia występuje i po jakiej ilości alkoholu?

gdzies kiedys przeczytalem na jednym z forum zagranicznych, ze to bardzo silny bol i nie da sie go przeoczyc, cos w stylu szarpania od lokcia , wzdluz ramienia , poprzez szyje. Gdzies czytalem tez , ze czasem jest to silne klucie w dole obojczykowym.

czy inne choroby powoduja taki bol ? dobre pytanie, kiedys szukalem na nie odpowiedzi i znalazlem w watkach informacje , ze nerwica moze dawac objawy wszelakie. ja nie wiem czy mam zz , czy nie mam , ale trzeci rok z zycia wyjety mam na pewno przez moje znerwicowane szukanie i macanie sie po wezlach.

gabi18

22.07.2009 10:48

Odpowiedz

O 09:28, dnia 2009-07-22 tof napisał(-a):

Witam wszystkich serdecznie!

A przede wszystkim czy jest to objaw charakterystyczny jedynie dla ziarnicy czy również dla innych mniej groźnych chorób?

Z góry bardzo dziekuję za odpowiedź!

Jestem osoba, ktora bole poalkoholowe przezyla na wlasnej skorze i musze powiedziec, ze bol jest nie do opisania to jakby ktos na zywca wyrywal Ci kosci tzn. cala obrecz barkowa czasem bole dochodzily mi az do miednicy przez caly kregoslup. Dlugosci tego bolu nie jestem w stanie opisac poniewaz byl tak silny i wydawalo sie ze trwa wiecznie ale ustawal po duzej dawce ketanolu i po snie. Jesli chodzi o to po jakiej dawce sie pojawial- otorz po bardzo malej bo juz po odpiciu lyka z szyjki butelki od piwa. Jesli natomiast chodzi o to czy ten objaw jest charakterystyczny tez dla innych chorob to powiem ze nie mam pojecia.

Luna

22.07.2009 12:29

Odpowiedz

O 12:48, dnia 2009-07-22 Gabi18 napisał(-a):

Jesli chodzi o to po jakiej dawce sie pojawial- otorz po bardzo malej bo juz po odpiciu lyka z szyjki butelki od piwa.

Czy ten rodzaj bolu wystepowal u Ciebie wylacznie po spozyciu alkoholu ? Czy w innych okolicznosciach nigdy go nie czulas ?

gabi18

22.07.2009 14:27

Odpowiedz

O 14:29, dnia 2009-07-22 Luna napisał(-a):

O 12:48, dnia 2009-07-22 Gabi18 napisał(-a):

Jesli chodzi o to po jakiej dawce sie pojawial- otorz po bardzo malej bo juz po odpiciu lyka z szyjki butelki od piwa.

Czy ten rodzaj bolu wystepowal u Ciebie wylacznie po spozyciu alkoholu ? Czy w innych okolicznosciach nigdy go nie czulas ?

niestety ale ten bol pojawial sie tez czesto jak szlam spac w nocy czesto mnie wlasnie budził i byl tak silny ze az mnie paralizowal:/

D..

01.08.2009 22:30

Odpowiedz

witam:( pisze bo mialam takie bole wczoraj jak pilam wodke z cola na imprezie.. taki jak wlasnie opisujecie.. mam nerwice,ale mam tez niebolesne pakiety wezlow chlonnych.. hematolog wykluczyl u mnie ziarnice,ale JAK..:(-mozna to przeczytac na zalozonym przeze mnie watku w forum ogolnym...(zly hematolog") :(