Elfaro
30.06.2009 12:27
Jutro mam wizytę u lekarza, więc pewnie i tak się wszystkiego dowiem od niego, ale dziś udało mi się znaleźć tę stronę więc postanowiłam zapytać się Was, bo już dłużej nie wytrzymam w niewiedzy całkowitej.
Od jakiegoś tygodnia zauważyłam u siebie delikatnie powiększone węzły chłonne za uszami (nie widać ich, ale jak mocniej dotknę, to jestem w stanie je wyczuć;raczej nie są większe jak cm), nad obojczykiem (też jak się patrzy, to nie jest to widoczne, ale jak dotykam, to czuję takie małe płaskie "coś", też raczej nie są większe jak cm) oraz w lewej pachwinie (pachwina mnie pobolewa, guzek jest okrągły, daje się przesuwać). Czasem te guzki wydają się być minimalne, prawie zanikają, a czasem mam wrażenie, że się zwiększają. Zaczęłam szukać w internecie od czego to może być i wpadłam w panikę :( Od razu umówiłam się do lekarza i jutro mam wizytę. Nie odczuwam innych dolegliwości poza tymi guzkami. Nie pocę się, nic mnie nie swędzi.
Przez ostatnie prawie dwa lata jestem na diecie odchudzającej. Schudłam bardzo dużo, bo prawie 50 kg (musiałam - miałam ogromną nadwagę: ważyłam ponad 100 kg). Teraz ważę 55-56 kg. Wiem, że jeżeli trochę się zapomnę i nadużyję pizzy czy innego smakołyka, to kg mi z łatwością wracają, więc raczej nie mam problemu z jakimś chorobowym chudnięciem. Jednak te guzki mnie przerażają :( nie spałam od dwóch dni i wyczekuję tej wizyty u lekarza jak zbawienia. Moje pytania to: czy mam duże powody do zmartwienia? Jakie były Wasze objawy początkowe? Czy istnieją inne choroby, które wywoływałyby taki stan moich węzłów chłonnych?
Od dawna męczy mnie delikatny katar. Od kilku miesięcy pewnie będzie non stop. Nie jest to jakoś bardzo uciążliwe, bo przeważnie najgorzej jest tylko rano, potem jakoś lepiej. Czy myślicie, że głupi katar mógłby spowodować takie powiększenie węzłów? Przepraszam, że tak panikuję, ale nigdy w życiu się tak nie bałam :( Najgorzej spanikowałam, jak przeczytałam że guzki związane z nowotworem nie bolą. Moje też nie bolą, a w dodatku mam 23 lata, czyli wiek, w którym prawdopodobieństwo ziarnicy się bardzo zwiększa :( Proszę o szybką odpowiedź