Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Leczenie w UK

Autor: ruta131 • 22.06.2009 18:56 • 7 odpowiedzi

ruta131

22.06.2009 18:56

Odpowiedz
Leczenie w UK!!!Szukam ludzi walczacych z zz na wyspach aby porozmawiac o tutejszym leczeniu i wszystkim co sie do niego odnosi.

grazyna606

22.06.2009 21:12

Odpowiedz

co prawda lecze sie w Anglii na chloniaka nieziarnicznego ale moim zdaniem opieka i podejscie calego personelu jest super nie ma gigantycznych kolejek lekarz ma dla ciebie zawsze duzo czasu tylko niekiedy mialam problemy zeby wszystko zrozumiec ale mialo to tez swoje dobre strony,zawsze mozna zabukowac tlumacza.Serdecznie pozdrawiam

Ruta131

22.06.2009 21:55

Odpowiedz

O 23:12, dnia 2009-06-22 grazyna606 napisał(-a):

co prawda lecze sie w Anglii na chloniaka nieziarnicznego

Zgadzam sie z Toba.Lecze sie w Edinburghu (wesrern general hospital)Lekarze,personel rewelacja.Badania,konsultacje bez problemow.Metody leczenia raczej identyczne jak w Polsce.Mam porownanie bo leczylam sie rowniez w Olsztynie.Roznica natomiast jest w tym ,ze nie zamykaja Cie pod kloszem.Naprawde na poczatku bylam przerazona

karina25

20.08.2009 17:37

Odpowiedz

O 20:56, dnia 2009-06-22 ruta131 napisał(-a):

Leczenie w UK!!!Szukam ludzi walczacych z zz na wyspach aby porozmawiac o tutejszym leczeniu i wszystkim co sie do niego odnosi.

ruta131

20.08.2009 22:43

Odpowiedz

Wszystko dokladnie mi wytumaczyli. Jedyna wielka niewiadoma jest program RATHL Trial, ktory odpisalam i fakt, ze lecznie bedzie mi dobieral komputer na odstawie danych statystycznych.

mozesz troszeczke wiecej mi o tym powiedziec??Jestem bardzo ciekawa:)

Trzymam kciuki i pozdrawiam!!!!

karina25

21.08.2009 14:03

Odpowiedz
Juz tlumacze, co to takiego ten RATHL Trial. Dali mi taki dlugi artykul na ten temat. A opracowany zosatal rzez Nimcow dopiero pod koniec 2008 roku na podstawie 10000 pacjntow z ZZ. Poczatek artykulu mowi, ze jest to randomizowany program lecznie pacjentow z zaawansowana ZZ. Ogolnie opisali tam schemat lecznie. Na poczatek standardowo 2xABVD, potem PET. W zaleznosci od wyniku PET proponuja cztery chemioterapie. Jezeli Pet wyjdzie negatywny, to kontynuaja 4xABVD albo 4xAVD, ale o tym zadecyduje komputer, ktory na podstawie danych statystycznych zadecyduje, ktora chemia bedzie dla Cibie lepsza. Jezeli PET pozytywny to 4xBEACOPP-14 lub 3xBEACOPP eskalowany. Jezeli i to nie podziala, to alternatywne leczenia, o ktoryh juz nie napisali. Glownie w tym programie chodzi o to, ze zostajesz przyporzadkowana do Targetu. Wezma od uwage wszystkie parametry twojej ZZ, to jak reagujesz na ABVD, wiek, itd. nie mam pojecia, co z tego wyjdzie, ale wierze, ze sie powiedze.
Pozdrawiam
Kaina

ruta131

21.08.2009 17:47

Odpowiedz
Ciekawe to wszystko !Za 3 tyg. mam spotkanie z moim doktorkiem i widze ,ze bedziemy mieli nowe zagadnienie do obgadania>Ja rowniez wierze ,ze Wszystko sie uda!
Jeszcze jedno,jesli moge Jaki stopien zz masz?
pozdrawiam

karina25

24.08.2009 08:50

Odpowiedz
Czesc. Zdiagnozowane: NC IIB, przerzut na srodpiersie i szyje.
Pozdrawiam :)