Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

co może mi dolegać?

Autor: adulena1 • 08.06.2009 10:38 • 2 odpowiedzi

adulena1

08.06.2009 10:38

Odpowiedz
Witam wszystkich mam pytanie
We wrześniu 2008 roku pojawił mi się węzeł chłonny szyjny po prawej stronie. Wszystkie wyniki z krwi wyszły dobrze nie było żadnego zapalenia ni. USG jamy brzusznej też nic nie wykazało rtg też nie. W końcu pojechałam w październiku na wycięcie, wyniki histopatologiczne- ukazały przewlekłe niesprecyzowane zapalenie węzłów chłonnych. Dałam sobie spokój ale po niecałym miesiącu w miejscu wyciętego węzła pojawił się następny i jeszcze inne po drugiej stronie szyi, pod pachami w pachwinach. Wyniki krwi są ok,
Czy jestem może hipochondryczką i bezpodstawnie się martwię?
Jakie badania powinnam sobie zrobić?
Lekarze się już na mnie patrzą jakby chcieli mnie skierować do psychiatry , a ja bardzo, źle się czuję jest mi słabą jakbym zaraz miała zemdleć i jest śpiąca, przemęczana pocę się
proszę o odpowiedź
pozdrawiam

121277

08.06.2009 12:48

Odpowiedz
Wg mnie powinnas skontrolowac te węzły w USG, jeśli nei giną i andal się pojawiają. Jeśli było to zapalenie, to po elczeniu antybiotykami powinny zginąc wg mnie.
Nie daj się zbyć lekarzom, szukaj przyczyny.
A badanie w kierunku sarkoidozy robiłas?

Pozdrawiam

adulena1

08.06.2009 16:34

Odpowiedz

O 14:48, dnia 2009-06-08 121277 napisał(-a):

Wg mnie powinnas skontrolowac te węzły w USG, jeśli nei giną i andal się pojawiają. Jeśli było to zapalenie, to po elczeniu antybiotykami powinny zginąc wg mnie.

Nie daj się zbyć lekarzom, szukaj przyczyny.

A badanie w kierunku sarkoidozy robiłas?

Pozdrawiam

nie robiłam do hematologa dopiero na maja 2010rok, on więcej może coś powie, ale co do tego czasu niewiem

pozdrawiam i dzięki za odpowiedż