Ziarnica.pl
← Wróć do działu Kulinarnie
Kulinarnie

za niskie limfocyty - panikować??

Autor: Kaśku • 30.05.2009 07:57 • 5 odpowiedzi

Kaśku

30.05.2009 07:57

Odpowiedz
Hej kochani,
Mam pytanie do osob w remisji. Czy podczas badań krwi zdarza sie wam miewac dosc znacznie obniżone limfocyty?? Jestem 5 miesięcy po leczeniu i wlaśnie zrobilam sobie morfologie. Limfocyty są na takim poziomie jak były rok temu przy rozpoznaniu....reszta morfolofii ok. potem podczas leczenia były w normie, nawet czasem ciut za wysokie, a po samym zakończeniu były w dolnej granicy normy. Oczywiście ide w poniedziałek żeby powtórzyć badania, ale strasznie sie denerwuje, więc będę wdzięczna za każdy odzew.
Pozdrawiam wszystkich,
Kasia

czasoprzestrzenny

30.05.2009 15:12

Odpowiedz
Cześć, spełniam kryteria by móc odpowiedzieć na post.
WBC 2,3 trzy miesiące po leczeniu. Czyli zdecydowanie poniżej dolniej granicy. Mam się tym aż nazbyt nie martwić, powiedział lekarz.
Pozdrawiam.

Kaśku

30.05.2009 17:06

Odpowiedz

O 17:12, dnia 2009-05-30 Czasoprzestrzenny napisał(-a):

Cześć, spełniam kryteria by móc odpowiedzieć na post.

WBC 2,3 trzy miesiące po leczeniu. Czyli zdecydowanie poniżej dolniej granicy. Mam się tym aż nazbyt nie martwić, powiedział lekarz.

Pozdrawiam.

Dzięki za odpowiedź. Tylko że ja WBC mam już w normie bo 8.1, tylko limfocyty mam poniżej normy - 11,3.

Pozdrowionka

madzia1

30.05.2009 19:22

Odpowiedz

a encortonu nie brałaś w trakcie leczenia? On powoduje obniżenie limfocytów.

Kaśku

31.05.2009 08:24

Odpowiedz

O 21:22, dnia 2009-05-30 Madzia1 napisał(-a):

a encortonu nie brałaś w trakcie leczenia? On powoduje obniżenie limfocytów.

Nie, tego mi nie podawano. Poza tym chemioterapie zakonczylam pod koniec pazdziernika...takze to chyba wystarczajaco dawno....Jeszcze w lutym czy w marcu one byly w dolnej granicy normy. No nic, jutro powtorzebadanie i zobaczymy co wyjdzie.

luq79

26.03.2011 16:36

Odpowiedz

No właśnie podobnie, jestem pół roku po auto i generalnie jest ok, czuję się bardzo dobrze, na skórze zaczęły pojawiać się delikatne przekrwienia i nikt nie wie z czego one są, a skaza to nie jest. Lekarze zlecili mi morfologię i wyniki są piękne, tylko w rozmazie obniżyły się limfocyt i oczywiście aż podskoczyłem bo w poprzedniej morfie były w normie.Norma zaczyna się od 25 a ja mam 19,5,ech