Radek
23.05.2009 19:49
Ale wracajac do tematu mam ciagle pwiekszone wezly chlonne pod pachami raz mnie bola a raz nie a szczegolnie jak troche alkoholu sie napije to bardziej daja o sobie znac co to moze byc?
Autor: Radek • 23.05.2009 19:49 • 11 odpowiedzi
Radek
23.05.2009 19:49
Aelirenn
26.05.2009 06:52
O 21:49, dnia 2009-05-23 Radek napisał(-a):
Witam już nie wiem co mam robić a mianowicie w lipcu zeszlego roku mialem kontakt seksualny z nieznajoma w zabezpieczeniu po wszystkim zrobilem sobie testy na hiv po 7,5tyg 3 mies i 10 mies w prywatnym laboratorium i na kile po 10 mies wszystkie ujemne Czy wyniki sa juz wiarygodne?
Ale wracajac do tematu mam ciagle pwiekszone wezly chlonne pod pachami raz mnie bola a raz nie a szczegolnie jak troche alkoholu sie napije to bardziej daja o sobie znac co to moze byc?
Na Twoim miejscu poszłabym do lekarza i przedstawiła problem. Co do wyników to po takim czasie na bank są wiarygodne. Niestety różnymi gównami można zarazić się przez usta (mononukleoza, cytomegalia, opryszczka, choroby jamy ustnej). Radzę unikać takich ekscesów. Ja tak zaraziłam się uwaga, uwaga - świnką. Pozdrawiam, Monika
Ciekawy
26.05.2009 09:19
O 21:49, dnia 2009-05-23 Radek napisał(-a):
Witam już nie wiem co mam robić a mianowicie w lipcu zeszlego roku mialem kontakt seksualny z nieznajoma w zabezpieczeniu po wszystkim zrobilem sobie testy na hiv po 7,5tyg 3 mies i 10 mies w prywatnym laboratorium i na kile po 10 mies wszystkie ujemne Czy wyniki sa juz wiarygodne?
Po takim czasie jak sam już pewnie wiesz są w 1000% wiarygodne - TESTY Eisa po 3 miesiacach dają 100% pewności - HIV u Siebie nie szukaj :)Poza tym zabezpieczenie zrobiło swoje w 99,9% :) Więc o to możesz byc spokojny
Radek
26.05.2009 12:48
Ciekawy
26.05.2009 20:23
O 14:48, dnia 2009-05-26 Radek napisał(-a):
Witam dzis bylem u lekarza powiedzialem ze mam powiekszone wezly i podwyzszona temperature i dala mi skierowanie do onkologa za tydzien mam sie juz martwic? ;-/
Czyli te testy na kile i hiv juz nie powtarzac po takim czasie? BHylem glupi juz wiecej takiego wyskoku nie zrobie
Dzizuss Stary :) Po 3 miesiącach NIE MA sensu powtarzać testu n HIV bo i tak nic innego niż NEGATIVE nie wyjdzie. Testy 3 generacji są skuteczne juz po 2 tygodniach. Po 3 miesiącach robi się dla formalności bo tak zaleca Wielkieeee WHO i tyle. HIV nie masz na 100% :)
Aelirenn
27.05.2009 05:43
O 14:48, dnia 2009-05-26 Radek napisał(-a):
Witam dzis bylem u lekarza powiedzialem ze mam powiekszone wezly i podwyzszona temperature i dala mi skierowanie do onkologa za tydzien mam sie juz martwic? ;-/
Ja też mam powiększone węzły, zwłaszcza na szyi gdzie są widoczne na gołe oko i żyje z tym od 5-6 roku życia czyli już prawie 20 lat. Mam też minimalne powiększenie węzłów pachowych, ale to wina braku higieny przy goleniu pach. Jestem nerwicowcem wiec przy epizodach lękowych nie dbam o nic:-///. Czasem też sobie wkręcam to i owo ale zaraz potem tłumaczę sobie, że to tylko moje zaburzenia lękowe;-)
Jednak Tobie polecałabym konsultacje lekarską dla świętego spokoju, pomimo, że to pewnie dmuchanie na zimne. Mnie kiedyś wysłali na kolonoskopię praktycznie bez powodu (gastrolog wykrył tylko hemoroidy I stopnia).
Co do temp. to jaką masz przy mierzeniu w poszczególnych porach dnia? U mnie przy nerwicy rosła rano a malała wieczorem, zupełnie odwrotnie niż przy chorobach somatycznych. Może u Ciebie to też objaw napięciowy?
Jak sypiasz? Budzisz się często w nocy? Pocisz się?
Pozdrawiam,
Monika
Radek
27.05.2009 14:46
Monika dobrze sypiam i nie stresuje sie a temp przed wieczorem mam ponad 73,2 w srode ide do onkologa i bede wiedzial co mi jest a schizowalem sie tym wyskokiem i dlatego roblem testy na hiv i kile.......
Aelirenn
28.05.2009 06:26
O 16:46, dnia 2009-05-27 Radek napisał(-a):
Monika dobrze sypiam i nie stresuje sie a temp przed wieczorem mam ponad 73,2 w srode ide do onkologa i bede wiedzial co mi jest a schizowalem sie tym wyskokiem i dlatego roblem testy na hiv i kile.......
Idź do onkologa i daj znać co zadecydował. Pewnie będzie usg. A temperatura jest stosunkowo niska. Jak się ostro wkurzę to taką mam. Moja znajoma z nerwów ma nawet 38. Ale skoro się nie denerwujesz to może to byc objaw jakiejś dolegliwości. Chłoniaki to rzadkie choroby. Może to być grużlica węzłów chłonnych na przykład. Pozdrawiam,
Monika
Radek
05.06.2009 09:39
baldi
05.06.2009 09:42
O 11:39, dnia 2009-06-05 Radek napisał(-a):
Byłem u onkologa mam powiększony węzeł chłonny pod lewą pachą nie robił mi usg tylko go "wymacał" powiedział że niby jest dobrze ale żebym sobie podstawowe badania zrobił u lekarza rodzinnego bo jestem osłabiony i mam wieczorami podwyższona temperaturę tylko jakie te badania??????
i nie zapytales lekarza, tylko tu..? sorry.
co to za lekarz.. masz wezel powiekszony i nie zlecil usg? no to zrob je sam. badania krwi podstawowe ob + rozmaz powinny pokazac czy masz jakies nieprawidlowosci.
Radek
05.06.2009 09:44
Lekarz był strasznie nie przyjemny naczekałem sie 5 godzin w kolejce i lipa powiedział tylko że mam powiększony o 1cm i że to nic i żeby lekarz rodzinny wypisał mi skierowane na podstawowe badania
Aelirenn
23.06.2009 11:48
O 11:44, dnia 2009-06-05 Radek napisał(-a):
Lekarz był strasznie nie przyjemny naczekałem sie 5 godzin w kolejce i lipa powiedział tylko że mam powiększony o 1cm i że to nic i żeby lekarz rodzinny wypisał mi skierowane na podstawowe badania
Ja mam pod pachą jeden węzeł na czuja ciutkę ponad 1cm, który nie rośnie od wielu miesięcy, nawet nie wiem kiedy się pojawił. Wiem tylko, że dermatolog opieprzył mnie za stan skóry po pachami spowodowany goleniem (ropne wypryski, ogólne podrażnienie). Teraz kiedy mamy takie zimne lato i trzeba nosić długi rękaw nie goliłam pach przez jakiś czas i węzeł jakby odrobinkę się zmniejszył i zmiękł. Masz może jakiś problem ze skórą pach? To bardzo delikatne miejsce, często stymulowane antygenowo (pot, golenie, brak higieny = rozwój bakterii).