Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

wracać nie wracać oto jest pytanie

Autor: edyta • 02.05.2009 07:56 • 6 odpowiedzi

edyta

02.05.2009 07:56

Odpowiedz

Od 01.06.2009 wracam do pracy ale: pracuję w laboratorium przy farbach przemysłowych, rozpuszczalniki i te klimaty. Przez cały okres choroby zastanawiałam się jaki to miało wpływ na pojawienie się choroby i czy mogę tam wrócić. Moja lekarka twierdzi, że tak, jeśli zachowane są wymagane środki ostrożności: maski, wyciągi itp. Co o tym sądzicie?

tomaszek

03.05.2009 17:14

Odpowiedz
według mnie to obecnie każdy rozpuszczalnik itp ma szkodliwy wpływ na szpik i wątrobę,
dla mnie 2 lata po leczeniu lekarz medycyny pracy nie dał zezwolenia na pracę jako fakturzysta w hurtowni z proszkami do prania itp środkami.
chyba , że masz w pracy styczność z minimalnymi ilościami tych substncji ?

edyta

06.05.2009 22:01

Odpowiedz

O 19:14, dnia 2009-05-03 Tomaszek napisał(-a):

według mnie to obecnie każdy rozpuszczalnik itp ma szkodliwy wpływ na szpik i wątrobę,

dla mnie 2 lata po leczeniu lekarz medycyny pracy nie dał zezwolenia na pracę jako fakturzysta w hurtowni z proszkami do prania itp środkami.

chyba , że masz w pracy styczność z minimalnymi ilościami tych substncji ?

Raczej nie! Ciężkie, rozpuszczalnikowe farby i mycie probówek aceton, octan metylu itp.

ewa

07.05.2009 05:36

Odpowiedz

Raczej nie! Ciężkie, rozpuszczalnikowe farby i mycie probówek aceton, octan metylu itp.

Wg mnie nie wracaj do tej pracy, bo to zbyt duże zagrożenie dla Twojego zdrowia. Chyba nie ma aż tak skutecznych środków, które całkowicie zabezpieczyły Cię przed szkodliwymi zapachami z tych farb.

Paula

07.05.2009 06:43

Odpowiedz

Wg mnie nie wracaj do tej pracy, bo to zbyt duże zagrożenie dla Twojego zdrowia. Chyba nie ma aż tak skutecznych środków, które całkowicie zabezpieczyły Cię przed szkodliwymi zapachami z tych farb.

Ja również nie ryzykowałabym pracy w tak szkodliwych warunkach...Tymbardziej, że od zakończenia leczenia nie upłynęło przecież dużo czasu. Pozdrawiam i zyczę trafnego wyboru.

kaja

07.05.2009 17:00

Odpowiedz

O 09:56, dnia 2009-05-02 Edyta napisał(-a):

Od 01.06.2009 wracam do pracy ale: pracuję w laboratorium przy farbach przemysłowych, rozpuszczalniki i te klimaty. Przez cały okres choroby zastanawiałam się jaki to miało wpływ na pojawienie się choroby i czy mogę tam wrócić. Moja lekarka twierdzi, że tak, jeśli zachowane są wymagane środki ostrożności: maski, wyciągi itp. Co o tym sądzicie?

jedynie konsultacja z lekarzem medycyny pracy może wyjaśnić ci wątpliwości ale ja bym nie ryzykowała powrotu na takie stanowisko,pozdrawiam

czasoprzestrzenny

07.05.2009 19:29

Odpowiedz
też już jestem zdrowy dzisiaj sie dowiedziałem :) :)
Jestem na świadczeniu rehabilitacyjnym do stycznia 2009, tak więc na razie do pracy się nie wybieram, chociaż u mnie żadnych szczególnych warunków niema :) niech jeszcze troszkę poczekają, w końcu wakacje się zbliżają.
Pozdrawiam