Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

proszę uspokujcie mnie

Autor: kamilianna • 21.04.2009 06:25 • 7 odpowiedzi

kamilianna

21.04.2009 06:25

Odpowiedz
Witam wszystkich serdecznie mam goracą prosbe o pomoc w interpretacji moich wyników, nie mam juz siły latać po lekarzach a każdy wymysla co innego.
zaczęło sie od zapalenia zatok, które nie były w czasie rozpoznane i chodziłam z takim stanem przez tydzień, dopiero jak powiększyły mi się węzły chłonne na szyji i to bardzo boleśnie dostałam antybiotyki, które brałam 3 tygodnie i węzły przestały mnie boleć ale lekarka kazała mi zrobić USG tych węzłów i wyszło:
W anatomicznym rzycie przytarczyc szyjnych nie stwierdza sie nieprawidłowości. Ślinianki przyuszne i podżuchwowe niepowiększone. Echostruktura miąższu jednorodna, prawidłowa. Przewody gruczołowe nieposzerzone.
Powiększone węzły chłonne szyji:
- podżuchwowe: obustronnie do 1x5 cm,
- w okolicy kątów żuchwy: obustronnie do 2,5x0.8 cm,
- w połowie długości lewego mięśni mostkowo-sutkowo-obojczykowego:pojedyńczy 2,5x0,5 cm,
- przyusznicze po stronie lewej do 1x0,4 cm.
Wszystkie węzły z prawidłową hyperechową wnęką i hypoechową korą. Wnioski końcowe - Stan zapalny węzłów chłonnych.
Dwóch laryngologów stwierdziło, że nie może być tak duży stan zapalny węzłów od zatok więc odesłali mnie do internisty. Intersnista dał mi skierowanie na morfologię:
Wyniki:
- OB 16,
- Leukocyty 11,4
Poza tym wszystko wnormie, rozmaz ręczny też.
Po tym stanie zapalnym węzłów bolą mnie mięśnie rąk, pod pachami i kolan oraz boli mnie coś pod brodą i jak zakaszlę to koło uszu czy za uszami - sama nie wiem
Ponadto pod żuchwą mam takie małe przeskakujące pod palcami kuleczki.
Proszę Was o pomc strasznie boję się że mam nowotwór. Co radzicie!!!!
Pozdrawiam Kamila

aga68

21.04.2009 06:37

Odpowiedz

Kamilo masz wpisanuy w USG stan zapalny wezłów chłonnych wiec powinnaś to leczyć a nie szukac przyczyny w zatokach jeżeli bedziesz nadal niespokojna to maszeruj do onkologa jednego albo drugiego. Nerwy niszcza wiem cos o tym doskonale

kamilianna

21.04.2009 06:57

Odpowiedz

O 08:37, dnia 2009-04-21 aga68 napisał(-a):

Kamilo masz wpisanuy w USG stan zapalny wezłów chłonnych wiec powinnaś to leczyć a nie szukac przyczyny w zatokach jeżeli bedziesz nadal niespokojna to maszeruj do onkologa jednego albo drugiego. Nerwy niszcza wiem cos o tym doskonale

Aga dzięki za odzew tylko wiesz jak cięzko szukac stanu zapalnego - lekarze nie chcą poprostu maja to gdzieś, wiesz ale te zatoki ciągle sa niedoleczone to może jednak jest przyczyna stanu zapalnego węzłów, boże jak ja się boje - to juz naprawdę jakaś panika

kamilianna

21.04.2009 06:58

Odpowiedz

O 08:57, dnia 2009-04-21 Kamilianna napisał(-a):

O 08:37, dnia 2009-04-21 aga68 napisał(-a):

Aga dzięki za odzew tylko wiesz jak cięzko szukac stanu zapalnego - lekarze nie chcą poprostu maja to gdzieś, wiesz ale te zatoki ciągle sa niedoleczone to może jednak jest przyczyna stanu zapalnego węzłów, boże jak ja się boje - to juz naprawdę jakaś panika

Kochani a takie dziwne bóle mięśni to skąd.

aga68

21.04.2009 07:15

Odpowiedz

Kamilo ja na zatoki choruje od 15 roku zycia (zaliczyułam liczne badania, leczenie szpitalne itp) i dopiero mając lat 38 laryngolog mnie oświecił, ze przyjety w Polsce standard 5 dni antybiotyk jest bez sensu i nie daje gawarancji na wyleczenie. On mnie leczył antybiotykiem 4 tygodnie potem miałam tomografię zatok, która omiała ocenic jak one wygladają, czy przegroda nosowa nie jest przypdkiem krzywa co z reguły utrudnia wentylację zatok po tej w sumie dosyć długie kuracji antybiotykowej jest OK,badania TK wypadły dobrze i mija 3 rok od kiedy mam spokój z zatokami. Wime co znacza newry kiedy nie wiemy jaka jest przyczyna doleglowści sama na tym forum szukam porady dot mojego syna, który ma wezły 3 cm i nie zmnjeszają się.

kamilianna

21.04.2009 07:19

Odpowiedz

O 09:15, dnia 2009-04-21 aga68 napisał(-a):

Kamilo ja na zatoki choruje od 15 roku zycia (zaliczyułam liczne badania, leczenie szpitalne itp) i dopiero mając lat 38 laryngolog mnie oświecił, ze przyjety w Polsce standard 5 dni antybiotyk jest bez sensu i nie daje gawarancji na wyleczenie. On mnie leczył antybiotykiem 4 tygodnie potem miałam tomografię zatok, która omiała ocenic jak one wygladają, czy przegroda nosowa nie jest przypdkiem krzywa co z reguły utrudnia wentylację zatok po tej w sumie dosyć długie kuracji antybiotykowej jest OK,badania TK wypadły dobrze i mija 3 rok od kiedy mam spokój z zatokami. Wime co znacza newry kiedy nie wiemy jaka jest przyczyna doleglowści sama na tym forum szukam porady dot mojego syna, który ma wezły 3 cm i nie zmnjeszają się.

Ja tomografie zatok mam ustalona na piatek, ale jagorsze jest to że żaden laryngolog nie powiedział że taki stan zapalny węzłów może byc od zatok. Mam nadzieje że znajdziej lekarza, kótry pomoze Ci w twoich pytaniach dot. Twojego synka.

kamilianna

21.04.2009 08:09

Odpowiedz

O 09:19, dnia 2009-04-21 Kamilianna napisał(-a):

O 09:15, dnia 2009-04-21 aga68 napisał(-a):

tekst

a może ktos miał podobne doświadzcenia ciągle myśle o tych bólach mieśni ludziska napiszcie coś - a jak te moje wyniki

Ja tomografie zatok mam ustalona na piatek, ale jagorsze jest to że żaden laryngolog nie powiedział że taki stan zapalny węzłów może byc od zatok. Mam nadzieje że znajdziej lekarza, kótry pomoze Ci w twoich pytaniach dot. Twojego synka.

Magdusia

23.04.2009 15:25

Odpowiedz

tekst

a może ktos miał podobne doświadzcenia ciągle myśle o tych bólach mieśni ludziska napiszcie coś - a jak te moje wyniki

Uspokuj się w końcu! Idź na te badania i poczekaj cierpliwie na wyniki. Atakowanie nas nic Ci nie da, bo nikt z nas nie jest lekarzem i nie postawi diagnozy, tym bardziej na odległość!

Zdrówka życzę a przede wszystkim spokoju i opanowania :)