nie wiem juz co o tym myslec! od tygodnia mam infekcje górnych dróg oddechowych, katar, bol gardła i w tym wszystkim bardzo powiekszyły mi sie wezły podzuchwowe, widac gołym okiem. doadam, ze mam wyciete migdały. Wczoraj robiłam usg i wyszło, ze sa powiekszone odczynowo niektóre nawet do 20mm inne 12mm. wynki krwi crp 14 ob 15 i neutrocyty podwyzszone. dostałm antybiotyk, czy powinnam udac sie juz do onkologa, co robic, pomozcie! boje sie, ze lekarze cos zbagatelizuja i bedzie za poźno. Pozdrawiam Wszystkich!
jeśli to Cię uspokoi to nie zaszkodzi udać się do onkologa - bez skierowania i najczęściej nic lub niewiele kosztuje taka wizyta
dzieki dziewczyny, mam nadzieje, ze to tylko panika ale jak patrze na to opuchniecie pod zuchwa, to mam czarne mysli no i jeszcze to podwyzszone ob i crp:( Zycze zdrowia wszystkim!
Nie denerwuj się :) Obstawiam, że to zwykłą infekcja :) Jeśli boisz się i masz obawy to idź do onkologa dla spokoju (tak jak już wcześniej było proponowane). Jężeli to Cię ma uspokoić, wal śmiało :)
OB jest podwyższone nawet przy katarze, czy bólu zęba. Jest to ogólne stwierdzenie, że jest jakiś stan zapalny w organizmie. Podwyższone masz minimalnie, więc spokojnie :)
Zdrówka życzę :)