Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

czy to nawrot?

Autor: Panikara • 04.04.2009 12:01 • 3 odpowiedzi

Panikara

04.04.2009 12:01

Odpowiedz
Witam, zachorowalam 2 lata temu, zakonczylam leczenie w grudniu 2007, w styczniu 2009 mialam tomografie i wszystko bylo ok, ale od 3 dni mam powiekszone i bolace wezly pachowe, czy to moze oznaczac nawrot?

gdy chorowalam miALAM POWIEKSZONE WEZLY NADOBOJCZYKOWE i utrata wagi itp...teraz nic takiego nie mam wrecz przytylam, czy powinnam sie martwic? czy moze to byc infekcja po prostu?

dajcie mi jakas nadzieje prosze:)

ewolak

04.04.2009 12:36

Odpowiedz

Wydaje mi się, że to ewnie jakaś infekcja. W ziarnicy nie są bolące węzły i takby nagle wywaliło? Idx w poniedziałek do rodzinnego, żeby sprawdzić.

duki

04.04.2009 14:06

Odpowiedz
No ja bym poradził jednak zrobić przynajmniej badanie krwi: morfologie, rozmaz, OB. W przychodni, bądź prywatnie, to dużo nie kosztuje a na podstawie wyników krwi już można się czegoś dowiedzieć. Lepiej dmuchać na zimne - warto się też zastanowić nad konsultacją z Twoim onkologiem. Możesz mu nawet podać wyniki przez telefon, już się możesz czegoś wtedy dowiedzieć. Węzły mogą również boleć na drugi dzień po spożyciu większej ilości alkoholu, ale raczej nie powiększają się (przynajmniej w moim przypadku)

Panikara

04.04.2009 14:31

Odpowiedz

dzieki za odpowiedzi, dam znac jak zrobie badania, pozdrawiam wszystkich!!!oby zdrowie nam dopisalo.