Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Czy ktoś miał takie doświadczenie

Autor: Kasia • 01.04.2009 12:26 • 2 odpowiedzi

Kasia

01.04.2009 12:26

Odpowiedz

Witam! Zaglądałam kilka razy na to forum ale nigdy nie miałam odwagi napisac.Piszę w sprawie mojej mamy która jest chora na zz co prawda tak jej powiedzieli lekarze we wrześniu 2007 teraz mówią że to chłoniak. Mama leczy się od 1.5 roku cały czas chemią co jakeś dwa tygodnie jest w szpitalu. Zmienili je teraz chemie na inna poniewaz ta wcześniejsza nie dawała skutków. Cały czas od początku choroby zbierała jej sie woda w płucach którą jej sciągali jak i również miała anemię. Teraz po rozpoczęciu tej nowej chemi nie czuje się najlepiej nie ma apetytu zmęczona i jeszcze pod pachą od wczoraj zaczeła wyczuwac powiększony węzeł. Chyba już straciła nadzieję... ja niestety mieszkam daleko od niej i dlatego nie mam za dużo informacji o stanie choroby i w jakim stadium została wykryta. Czy miał ktoś może podobne doświadczenie ? I może macie jakieś pomysły jak odbudowa nadzieje? Ja wiem że to trudne pytanie ale może ktoś ma jakis pomysł

mariusz

01.04.2009 12:44

Odpowiedz

Opisałaś sytuację Twojej mamy, że tak powiem - w sposób bardzo lakoniczny, nie wiem gdzie się ona leczy, w każdym ośrodku wyglądać to może różnie, w sytuacjach bardziej skomplikowanych zawsze można (trzeba!) wybrać kliniki bardziej renomowane.To możesz zrobić.

Luna

01.04.2009 20:27

Odpowiedz

O 14:26, dnia 2009-04-01 Kasia napisał(-a):

Piszę w sprawie mojej mamy która jest chora na zz co prawda tak jej powiedzieli lekarze we wrześniu 2007 teraz mówią że to chłoniak.

Ziarnica to tez chloniak (ziarniczy). Moze Twoja mama ma chloniaka nieziarniczego ? Duzo informacji na temat chloniakow mozesz znalezc na stronach http://www.sowieoczy.pl/

może macie jakieś pomysły jak odbudowa nadzieje?

Mowi sie, ze nadzieja umiera ostatnia. Rozumiem Twoj niepokoj, tym bardziej, ze jestes daleko od mamy, ale jak poczytasz troche to odkryjesz, ze istnieja stosunkowo skuteczne metody walki z chloniakami. Pozdrawiam i zycze Twojej mamie wygranej walki.