Ziarnica.pl
← Wróć do działu Chemioterapia
Chemioterapia

Wynik PET

Autor: czasoprzestrzenny • 26.03.2009 13:02 • 4 odpowiedzi

czasoprzestrzenny

26.03.2009 13:02

Odpowiedz
Cześć, może mało tutaj się udzielam, ale od września śledzę to forum, ale do rzeczy, po sześciu kursach BEACOPP-a miałem wykonane badanie Pet, wynik w granicach normy, nie stwierdza sie patologicznego wychwytu FDG mogące odpowiadać lokalizacji choroby zasadniczej. Zwraca uwagę aktywacja tłuszczu brązowego ( wariant normy ). Słuchajcie w związku z tym jeszcze fundują mi promyczki, ale najpierw w poniedziałek kładę się do Centrum celem trepanoboiopsji, czy może ktoś z was miał przypadek negatywnego peta a jednak dalej był leczony z powodu zajęcia szpiku?? Myślałem że jestem ozdrowieńcem a jednak nie mogę się jeszcze tym radować nawet po tak ważnym badaniu jak Pet,

Jeszcze jedno, czy wystąpiły u was może problemy z potencją po leczeniu cytostatykami, jeżeli tak to napiszcie kiedy to może minąć :(

Pozdrawiam

baldi

26.03.2009 13:22

Odpowiedz

O 14:02, dnia 2009-03-26 Czasoprzestrzenny napisał(-a):

czy wystąpiły u was może problemy z potencją po leczeniu cytostatykami, jeżeli tak to napiszcie kiedy to może minąć :(

to raczej problemy zwiazanie nie z samymi cytostatykami, ale z kardiotoksycznoscia. zbadaj swoje serducho (echo serca).

czasoprzestrzenny

26.03.2009 22:22

Odpowiedz

może się jeszcze ktoś wypowiedzieć, kto znalazł się w podobnej sytuacji? czy opinia eksperta zakończy wątek. Baldi miałem echo w grudniu, podobno nie jest źle!

baldi

27.03.2009 07:20

Odpowiedz

O 23:22, dnia 2009-03-26 Czasoprzestrzenny napisał(-a):

czy opinia eksperta zakończy wątek

nie jestem ekspertem :|

jesli facetowi nie staje to sa dwa powody: albo ma problem z sercem, albo z glowa. jesli uwazasz, ze serce masz w porzadku to idz do lekarza od glowy. proste jak drut.

Christos

28.04.2009 13:23

Odpowiedz
Witam,
jesteśmy już po badaniu. Wyniki oczywiście niewiele nam mówią, a wizyta u lekarza dopiero za jakiś czas.

Czy ktoś z większym doświadczeniem mógłby to skomentować?

- TWARZOCZASZKA i SZYJA:
Asymetryczny wzrost metabolizmu w tylnej ścianie gardła części nosowej po stronie lewej SUV 9,3 i w lewym migdałku podniebiennym SUV do 6,9. Poza tym prawidłowy obraz metabolizmu glukozy.

- KLATKA PIERSIOWA: obraz utylizacji glukozy prawidłowy.
Do przodu od rozwidlenia tchawicy węzeł 20mm, pod rozwidleniem 12mm bez pobudzenia.

- JAMA BRZUSZNA I MIEDNICA: obraz utylizacji glukozy prawidłowy.
W trzonie macicy obszar wzrostu metabolizmu SUV do 8,0 – jak w okresie menstruacji 27 dzień cyklu. (dodam, że po wizycie u lekarza i dłuuugim oczekiwaniu na wezwanie do badania, żonka z nerwów faktycznie dostała okres)

WNIOSKI:
Obraz gardła do oceny klinicznej – obraz sugeruje stan zapalny lub przetrwały proces podstawowy.

Z góry dziękujemy za pomoc.