Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

wynik usg - co oznacza, czy jest źle??

Autor: madzia1987 • 17.03.2009 17:47 • 3 odpowiedzi

madzia1987

17.03.2009 17:47

Odpowiedz
Hej! to mój wynik usg.
W obu dołach pachowych znacznie powiększone węzły chłonne ( do 27mm) o zmienionej echostrukturze i niejednorodnej echogenności. Podobnie zmienione węzły chonne w linii pachpwej przedniej ( po prawej stronie jeden wielkości 30 x 10 mm , po lewej dwa o wymiarze podłużnym 15 i 19mm). Kazano mi z tym wynikiem iśc do hematologa, wizytę mam za trzy tygodnie ( nawet prywatnie do dobrego lekarza trzeba tak długo czekac) prosze może ktoś jest w stanie mi odpowiedziec czy ten mój wynik jest bardzo zły, bo na pewno dobry nie jest. Denerwuję się a na wizytę u lekarza muszę jeszcze troszkę poczekac.

madzia1987

19.03.2009 09:28

Odpowiedz

prosze o odp. jakiś komentarz do moich badań

babajaga

19.03.2009 10:01

Odpowiedz
Moim zdaniem czekanie 3 tygodni na wizytę to jakiś absurd. Jedź do innego miasta, do innego szpitala, załatw jakoś sobie tę wizytę wcześniej, bo przecież przez tyle czasu to nawet będzie Ci trudno psychicznie wytrzymać z tą niepewnością!

Nie jestem lekarzem, tylko pacjentką, więc nie potrafię zinterpretować Twoich wyników (tzn. z pewnością powiększenie węzłów jest nieprawidłowe, ale dopiero biopsja może wykazać, czy jest to ZZ, czy coś innego).

mała

19.03.2009 11:33

Odpowiedz

dziękuje za odp