ania33
10.03.2009 10:47
trafilam do Was na forum, gdzy od jakiegos czasu-2 mce mniej wiecej borykam sie z powikszonym wezlem pozduchwowym-ok.14mm..mialam robione usg-dodatkowo okazalo sie ze mam jeszce 1..12mm-po prawej stronie..w grudniu mniej wiecej borykalam sie z ostrym zapaleniem gardla-antybiotyki-2, bo okazalo sie ze na 1 jestem uczulona, z racji, ze wyczulam ten wezelek..od razu zrobilam usg-wyszlo tak jak pislam wczesniej i dodatkowo lekarz napislam ze nieuczynione sa patalogicznie-stwierdzil, ze odczynowe, dodatkowo zrobil usg pach, karku, pachwin, szyi, i obojczykowe-wszytsko ok, jakies tylko podluzne odczynowe 11mm w pachwinie.Niestety naczytalam sie duzo w necie..i czym predzej po po chrobie odczekalam, zrobilam morfologie-wszytsko ok, i zaliczylam onkologa-zbadal mnie, ale powiedzil, ze to po tym zapaleniu.w styczniu znowu jakos pobolewalo gardelko-wezelek sie powiekszyl, ale potem znowu zmnieszyl, ale nadal go wyczuwam.Wynalalzam w necie p.prof-onkolog hematolog i udalam sie do neij z wizyta..poznala moja historie..wybadala go..i on jest ruchomy-nawet bardzo, i dla mojego jak stwiedzila spokoju dala mi na badania-tokso, cyto morfologia plus rozmaz, oraz mononukleoza..wizyte u niej mam za 2 tyg..i chcialm podpytac czy sa powody do neipokoju-morfologia super..a w rozmazie wyszly paleczki-o(norma 2-4) oraz eozynocyty-0 (norma 2-4) to jedyne odchylenia, oprocz tego cytomegalia wskaznik igg wyszedl 465..., a igm-0.45-dodam, ze mialam robione usg brzucha-wszytsko ok, oraz rtg pluc-tez ok...ldh-tez ok, prosze o pomoc w interpretacji tych odchylen.
bardzo dziekuje