Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

proszę o analizę wyników

Autor: SUZZZI • 03.03.2009 19:28 • 1 odpowiedzi

SUZZZI

03.03.2009 19:28

Odpowiedz
Wiek 28 lat powiat olsztyński
Zacznę od tego,że mam powiększone dwa węzły za uchem już rok jeden obok drugiego niebolesne i nieruchome. Lekarz rodzinny skierował mnie do onkologa który przepisał antybiotyk węzły miały zniknąć ... są do dziś. Lekarz rodzinny przepisał jeszcze kilka antybiotyków, które miały to "rozgonić" bezskutecznie. Zrobiłam wyniki część na własną rękę część ze skierowaniem proszę o opinię osoby które pomogą mi wykluczyć ziarnicę bądź podpowiedzą jakie jeszcze powinnam zrobić wyniki. USG Okoliczne węzły niepowiększone za prawym uchem wrzecionowaty, odczynowe węzły chłonne.
RTG klatki piersiowej jedynie opis serce i płuca w normie.
OB 6 ;morfologia w normie (z rozmazem)jedynie EO 0.11 -norma (0-0.4)nic więcej wyniki na oko dobre ale może jakieś propozycje co można jeszcze zrobić aby wykluczyć zz

SUZZZI

03.03.2009 19:46

Odpowiedz

Dodam jeszcze,że lekarz rodzinny po analizie wyników powiedział że wszystko jest w najlepszym porządku i że jestem zdrowa i mam dać sobie spokój z dalszym dążeniem tej sprawy. Chętnie odpuszczę jeśli jest rzeczywiście tak dobrze jak on mówi ale węzły są nadal, a nie chcę bagatelizować sprawy .... mam dla kogo żyć :):):)Proszę jedynie o opinię czy dobry wynik OB i morfologii daje gwarancję, że nie siedzi tam nic złego :) Dziękuję z góry za opinię :)