Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

CZY TO ZIARNICA?

Autor: madzia11 • 15.01.2009 12:01 • 12 odpowiedzi

madzia11

15.01.2009 12:01

Odpowiedz

witam wszystkich.mam pewien problem,otoz od pol roku mam poweikszony wezel chlonny po zuchwą,bylam u lekarza i stwierdzil ze to nie jest nic groznego,ale jakis 3 miesiace temu wyczylam na szyji i za uchem male zgrubienie,ktore po jakims czasie sie zmniejszyly ale teraz znow sa,nastepnie jakis 1 miwsiac temu wyskoczyl mi wezel w pachwinie i na podniebieniu,do tego boli mnie dosc czesto klatka piersiowa ale tylko po lewej stronie.jesli chodzi o inne objawy to nie mam,tyle tylko ze jeszce zauwazylam ze mam na skorze glowy tak jakby łuszcyca to wyglada,troske mnie sedzi ale nie bardzo.jestem troszke oslabiona aleto tez zalezy od pogody,ogolnie fizycznie czuje sie nie zle tyle ze psychicznie jest gorzej.ciasle mysle ze mam ziarnice,ze juz nic mi nie pomoze a do tego wszystkiego rodzina stwierdzila ze jestem hipochiondryczka,i ze niec mi nie jest tylko sobie znajnuje nie potrzebnie jakies problemy...BŁAGAM POWIEDZCIE CZY TO SA OBAJWY ZIARNICY....PROSZE...

madzia11

15.01.2009 16:11

Odpowiedz

O 13:01, dnia 2009-01-15 Madzia11 napisał(-a):

witam wszystkich.mam pewien problem,otoz od pol roku mam poweikszony wezel chlonny po zuchwą,bylam u lekarza i stwierdzil ze to nie jest nic groznego,ale jakis 3 miesiace temu wyczylam na szyji i za uchem male zgrubienie,ktore po jakims czasie sie zmniejszyly ale teraz znow sa,nastepnie jakis 1 miwsiac temu wyskoczyl mi wezel w pachwinie i na podniebieniu,do tego boli mnie dosc czesto klatka piersiowa ale tylko po lewej stronie.jesli chodzi o inne objawy to nie mam,tyle tylko ze jeszce zauwazylam ze mam na skorze glowy tak jakby łuszcyca to wyglada,troske mnie sedzi ale nie bardzo.jestem troszke oslabiona aleto tez zalezy od pogody,ogolnie fizycznie czuje sie nie zle tyle ze psychicznie jest gorzej.ciasle mysle ze mam ziarnice,ze juz nic mi nie pomoze a do tego wszystkiego rodzina stwierdzila ze jestem hipochiondryczka,i ze niec mi nie jest tylko sobie znajnuje nie potrzebnie jakies problemy...BŁAGAM POWIEDZCIE CZY TO SA OBAJWY ZIARNICY....PROSZ

tak wogole to mama 23 lata,i moja babcia zmarla na raka piersi adziadek na raka prostaty czy ma jakies znaczenie???

blagam napiszcie co o tym sadzicie bo uz nie mode sobie dac z tym ardy

Kaśku

15.01.2009 16:22

Odpowiedz

...BŁAGAM POWIEDZCIE CZY TO SA OBAJWY ZIARNICY....PROSZ

To mogą, ale absolutnie nie muszą być objawy ziarnicy. Podajesz zdecydowanie za mało danych. Idź najpierw do lekarza, zrób badania krwi, ewentualnie (prześwietlenie klatki bo tam Cię boli) i może wtedy będzie wiadomo coś więcej, a póki co nie zadręczaj się domysłami

tak wogole to mama 23 lata,i moja babcia zmarla na raka piersi adziadek na raka prostaty czy ma jakies znaczenie???

to nie ma znaczenia.

Życzę dużo zdrowia,

Kasia

madzia11

15.01.2009 16:33

Odpowiedz

O 17:22, dnia 2009-01-15 Kaśku napisał(-a):

...BŁAGAM POWIEDZCIE CZY TO SA OBAJWY ZIARNICY....PROSZ

To mogą, ale absolutnie nie muszą być objawy ziarnicy. Podajesz zdecydowanie za mało danych. Idź najpierw do lekarza, zrób badania krwi, ewentualnie (prześwietlenie klatki bo tam Cię boli) i może wtedy będzie wiadomo coś więcej, a póki co nie zadręczaj się domysłami

to nie ma znaczenia.

Życzę dużo zdrowia,

Kasia

Kasiu moja morfologia jest w porzadku,kiedy bylam u lekarza laryngologa (ale to bylo wtedy jak mialam powiekszone tylko 2 wezly)powiedzila mi ze to taka moja uroda,ze to sa skutki ciaglych przeziebien,i dlatego te wezly tak sie powiekszaja,..ale niepokoi mnie to ze one wogole nie znikaja tylko w cigu 2 miesiecy jeszcze mi ich przybylo..za 4 dni mam wizyte u ginekologa,mysloicie ze on moze cos na to zaradzic?????

madzia11

15.01.2009 16:38

Odpowiedz

jeszcze nie napisalam ze w lewej piersi mam guzka,bylam u onkologa na badaniu piersi i on powiedzial ze to zmiany mastopatyczne,ale teraz boje sie ze moze to sie przeksztalcilo w nowotwora zlosliwego i dlatego mnie boli po tamtel lewej stronie klatka piersiowa,i moze dlatego mam powiekszone wezy chlonnne,ale czy to mozliwe ze sa one tak rozrzucone po calym ciele(na szyi,za uchem,w pachwinie,na pdniebieniu,i pod zuchwą)

madzia11

15.01.2009 16:40

Odpowiedz
PROSZE NAPISZCIE MI CO MAM MYSLEC....

madzia1

15.01.2009 16:49

Odpowiedz

O 17:40, dnia 2009-01-15 madzia11 napisał(-a):

PROSZE NAPISZCIE MI CO MAM MYSLEC....

madzia11

15.01.2009 17:11

Odpowiedz

DZIEKI......to moge isc do pierwszego lepszego okologa??bez zadnego skierowania...tylko jak znalezc jakies dobrego onkologa??

madzia1

15.01.2009 17:31

Odpowiedz

O 18:11, dnia 2009-01-15 madzia11 napisał(-a):

DZIEKI......to moge isc do pierwszego lepszego onkologa??

dokładnie

bez zadnego skierowania...

tak

tylko jak znalezc jakies dobrego onkologa??

najpierw pytasz czy do pierwszego lepszego możesz iść, potem gdzie dobrego znaleźć. Za dużo zadajesz niepotrzebnych pytań.

Jeśli rzeczywiście coś jest nie tak to nie sądzę, żeby którykolwiek onkolog pozostał bierny w stosunku do tego co się z Tobą dzieje.

madzia11

15.01.2009 17:40

Odpowiedz
wiesz w dzisiejszych czasach to lekarze sa rózni...wiem cos na tem temat,dlatego pytam jak mam znalezc dobrego onkologa
a tak wogole to poprostu sie boje,zeby to nie bylo cos poznego,zrezta chyba kazdy sie boi jesli ma jakies objawy ktore go nie pokoją...a myslam ze Wy mi mozecie cos powiedziec na temat objawow ziarnicy,i wcale nie chcialam zeby ktokolwiek mi stawial diagnoze...

Kaśku

15.01.2009 18:25

Odpowiedz

..a myslam ze Wy mi mozecie cos powiedziec na temat objawow ziarnicy

poniżej jest odnośnik do listy podstawowych objawów:

http://www.ziarnica.pl/index.php?tekst=zz_objawy

Jeżeli chodzi o inne lub tez troche nie bardzo typowe to skorzystaj z naszej wyszukiwarki. W przeszłości niejednokrotnie osoby wymieniały różne objawy które miały przed rozpoznaniem.

A co do dobrych onkologów to nie wiem skąd jesteś ale CO w Warszawie ma całkiem dobrą renomę i jak już wcześniej zostało wspomniane nie potrzebujesz skierowania.

madzia11

15.01.2009 18:30

Odpowiedz
Serdeczne DZIEKI.
przeczytalam te objawy,ale oprózc powiekszonych węzłów chlonnych i lekkiego osłabienia to nie mam innych objawów, moze moj ginekolog cos mi wiecej powie jak mnie obejrzy, przynajmniej mam taka nadzieje gdyz mam umowiona wizyte...

madzia11

17.01.2009 08:32

Odpowiedz

robilam sobie przeswietlenie klatki i wyszło bez zmian,badania krwi równiez w porzadku,lekarka tyle ze internista poweidziala mi ze nie mam sie czym martwic,poniewaz wezly nie sa bardzo duze,i sa efektem ciaglych przeziebien....powiedzcie mi czy w tej sytuacji powinnam sie udac jeszce do onkologa czy juz dac sobie z tym spokoj......