Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

sok noni

Autor: ania • 12.01.2009 18:38 • 7 odpowiedzi

ania

12.01.2009 18:38

Odpowiedz
chciałabym się dowiedzieć, czy ktoś z Was słyszał o stosowaniu soku noni przy leczeniu(wspomaganiu leczenia)chłoniaków.
Z góry bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

baldi

12.01.2009 20:38

Odpowiedz
poszukaj na forum, bylo kilka razy o tym.

generalnie nie nabijamy kabzy dystrybutorom, wiec dyskusje raczej olewamy.

ania

12.01.2009 21:02

Odpowiedz

O 21:38, dnia 2009-01-12 Baldi napisał(-a):

poszukaj na forum, bylo kilka razy o tym.

generalnie nie nabijamy kabzy dystrybutorom, wiec dyskusje raczej olewamy.

ja nie jestem dystrybutorem, Baldi.

Ale skoro mówisz, że nie chcesz nabijać im kabzy to znaczy, że ten sok nie pomaga, tak?

dzięki.

baldi

12.01.2009 21:06

Odpowiedz

uwazam, ze ziarnicy nie ulecza ziolka.

ania

12.01.2009 21:13

Odpowiedz

O 22:06, dnia 2009-01-12 Baldi napisał(-a):

uwazam, ze ziarnicy nie ulecza ziolka.

a poradziłbyś komuś, komu lekarze nie dają już żadnej nadziei, kogo wypisali do domu ze skierowaniem do hospicjum, żeby pił taki sok?Czy raczej uważasz, że takie rady są nieetyczne, bo ten sok i tak nie pomoże?

baldi

12.01.2009 21:23

Odpowiedz
pytasz o bardzo trudne rzeczy. a ja po prostu nie wiem.

kliknij, poczytaj: http://www.ziarnica.pl/index.php?tekst=szukaj&fraza=sok%20noni

maja

13.01.2009 10:09

Odpowiedz
Aniu, mój mąż, który leczył się na ziarnicę przez cały okres brania chemii pił sok z noni kupowany w aptece w takiej ciemnej butelce. Wiesz, naczytałam się na temat tego soku i postanowiliśmy, że spróbujemy. Nasza lekarka nie chciała się wypowiedzieć, gdyż nie wierzy w takie "lekarstwa". Jaś dobrze znosił chemię i może w tym względzie pomógł nam ten sok. On działa poprostu wspomagająco przy przeciążeniu organizmu, a tym przecież jest chemia:/ Ogólnie skończyliśmy leczenie i czekamy na badanie PET.
Pozdrawiam

Monikaa

13.01.2009 14:35

Odpowiedz

a poradziłbyś komuś, komu lekarze nie dają już żadnej nadziei, kogo wypisali do domu ze skierowaniem do hospicjum, żeby pił taki sok?Czy raczej uważasz, że takie rady są nieetyczne, bo ten sok i tak nie pomoże?

Aniu, byłam w podobnej sytuacji, mojego narzeczonego wypisali z morfiną do domu bez szans na leczenie dalsze. Uważam że jezeli lepiej sie czuje ta osoba po tym soku, wzmacnia ja rzeczywiscie to moze pic, ale jezeli mialoby to dodatkowo ja obciazac przykrymi objawami to nie ma sensu. My próbowalismy tez wielu różnych metod alternatywnych. min selol ale w pewnym momencie bylo to uciazliwie i odstawilismy wszystko.

Niestety czasami wobec choroby jestesmy bezradni ale trzeba próbować wszystkiego! Trzymaj sie dzielnie