Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

kucie pod lopatka

Autor: maaarta172 • 21.12.2008 21:27 • 2 odpowiedzi

maaarta172

21.12.2008 21:27

Odpowiedz

Witajcie! Mam do Was pytanie. Jestem po chemioterapi ABVD i radioterapi. Juz 2 miesiace jak zakonczylam radio i teraz ostatnimi czasy lapie mnie bol w okolicach lewej lopatki. Jak robie glebszy wdech to mnie kuje i mam problemy jak kicham normalnie masakra tak boli. Powiedzcie mi czy to moze byc cos z plucem??? Kaszlu nie mam i nie mam problemu z oddychaniem. tylko jak zrobie glebszy wdech to czuje ze cos mi sie wbija w pluco ;( jutro ide do lekarza bo juz nie moge normalnie...

Anna

21.12.2008 22:22

Odpowiedz

O 22:27, dnia 2008-12-21 maaarta172 napisał(-a):

Witajcie! Mam do Was pytanie. Jestem po chemioterapi ABVD i radioterapi. Juz 2 miesiace jak zakonczylam radio i teraz ostatnimi czasy lapie mnie bol w okolicach lewej lopatki. Jak robie glebszy wdech to mnie kuje i mam problemy jak kicham normalnie masakra tak boli. Powiedzcie mi czy to moze byc cos z plucem??? Kaszlu nie mam i nie mam problemu z oddychaniem. tylko jak zrobie glebszy wdech to czuje ze cos mi sie wbija w pluco ;( jutro ide do lekarza bo juz nie moge normalnie...

Witaj! Moja córka miała dokładnie tak samo, zaczęło się również 2 miesiące po radioterapii. Są to po prostu skutki naświetlań.Podrażnione mogą być nerwy międzyżebrowe. Córka stosowała Ketonal forte - lek przeciwzapalny i przeciwbólowy. Pomagał bardzo. Bóle pojawiały się coraz rzadziej i były mniej dokuczliwe. A teraz już całkiem zniknęły - właśnie mija 5 miesięcy po naświetlaniach. Także nie martw się zbytnio.Życzę Ci dużo zdrówka i pozdrawiam świątecznie.

maaarta172

22.12.2008 15:47

Odpowiedz

Dziekuje Ci bardzo za odpowiedz:) bylam dzis u lekarza i przepisal mi tabletki przeciw bolowe a jesli bole nie ustapia zrobimy zdjecie ale jestem troche uspokojona bo pluce mam czyste nic sie nie dzieje:) rowniesz zycze Ci zdrowych i pogodnych swiat :)