Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

wynik PET-a

Autor: aguśk • 13.12.2008 22:08 • 3 odpowiedzi

aguśk

13.12.2008 22:08

Odpowiedz
Jak już pisałam, odebrałam wynik PET-a i wyszły "świecenia" w śródpiersiu SUV 4,5 i w jajniku 2 ogniska (dosyć wysoko SUV). Onkolog uspokoił mnie, że ogniska w jajniku nie należy brać pod uwagę, gdyż byłam tydzień przed miesiączką uf.... Natomiast to co w klatce to małe odchylenie (ognisko 12 mm)biorąc pod uwagę mój olbrzymi pakiecik wyjściowy i należy kontrolować - w lutym CT klatki. Zdjęcia z PET-a będą weryfikowane przez innych lekarzy, być może to od portu. Morfologia ok, OB 6 - jak nigdy:) a marker CA125 też ok - 24.
Onkolog nie może niestety powiedzieć że wyzdrowiałam dopóki wyniki nie zostaną zweryfikowane i kolejne CT w lutym mam nadzieje że wszytko wyjaśni i może dołączę do ozdrowieńców.
Na chwilę obecną i tak się cieszę, że to nie progresja i trzymajcie proszę kciuki, żeby się okazało że te "świecenie" to od portu.
zdrówka życzę
pozdrawiam

kasia

15.12.2008 07:19

Odpowiedz
Tak też może być jak piszesz, że to od portu. U mnie świecenia były w miejscu umieszczenia blaszki metalowej w śródpiersiu i klipsów spinających w wyższej partii śródpiersia wszystko to to wynik videomediastinoskopii z elementami strenomii, które przeszłam w styczniu 2008. I tam znaczne gromadzenia i świecenie.
I wszystko w porządku , czego Tobie serdecznie życzę.
Tak masz myśleć. Wszystko jest ok.
Pozdrawiam.

aguśk

15.12.2008 20:27

Odpowiedz

O 08:19, dnia 2008-12-15 kasia napisał(-a):

Tak też może być jak piszesz, że to od portu. U mnie świecenia były w miejscu umieszczenia blaszki metalowej w śródpiersiu i klipsów spinających w wyższej partii śródpiersia wszystko to to wynik videomediastinoskopii z elementami strenomii, które przeszłam w styczniu 2008. I tam znaczne gromadzenia i świecenie.

I wszystko w porządku , czego Tobie serdecznie życzę.

Tak masz myśleć. Wszystko jest ok.

Pozdrawiam.

dziękuje Kasia za odpowiedź,

Już myślałam że nikt nie napisze

pozdrawiam

QwgTblXGvK

23.11.2015 03:06

Odpowiedz

Mire sec3b1or recuerde que fue chveaz quien dijo antes del 2021 me sacaran pero MUERTO yo creo que DIOS le tomo la palabra Jesus anuncio su muerte 3 veses chveaz lleva 184 no crees que es suficiente