Ziarnica.pl
← Wróć do działu Przeszczep
Przeszczep

kiedy pobrać komórki do przeszczepu

Autor: kasia b. • 28.11.2008 20:16 • 2 odpowiedzi

kasia b.

28.11.2008 20:16

Odpowiedz
czy można pobrać skutecznie komórki do przeszczepu po 5 cyklu BEACOPPa eskalowanego?
lekarz w Krakowie stwierdził dzisiaj,że robi się to zazwyczaj po 3 cyklu i po 5 są już małe szanse.
nie jest to lekarz prowadzący mojego męża i wypowiedział taką opinie ogólnie.
błagam o odpowiedzi!!!

madzia1

28.11.2008 21:50

Odpowiedz

O 21:16, dnia 2008-11-28 kasia b. napisał(-a):

nie jest to lekarz prowadzący mojego męża i wypowiedział >taką opinie ogólnie.

więc najpierw posłuchaj tego co ma Wam do powiedzenia lekarz prowadzący, dopiero potem konsultuj się z innymi. Nie rozumiem takiego radzenia się u tysiąca lekarzy w trakcie leczenia. Wygląda to tak jakbyście nie wierzyli temu, który Wami kieruje.

kasia b.

28.11.2008 22:21

Odpowiedz
rzeczywiście powyższa uwaga jest trafna.
my lekarzowi prowadzącemu ufamy,bo to dobry specjalista. Tyle że inni członkowie rodziny w najlepszej wierze i poczuciu troski zasiegają opinii innego ośrodka i czy chcemy tego, czy nie, zasiewają czasami wątpliwości.
a przecież chodzi o jedno-WYZDROWIEĆ.
ja osobiście uważam,że konsultować nie zaszkodzi i co dwie głowy,to nie jedna.mnie na przykład denerwuje,że u nas lekarze niejednokrotnie zwalczają wzajemnie swoje poglądy, zamiast wspólnie zastanowić się nad danym przypadkiem. przecież nikt nie jest nieomylny.lekarz też człowiek.w swojej pracy stykam się z przypadkami błędów lekarskich,więc też jestem trochę spaczona.
kochani,proszę Was,jeśli możecie po prostu pomóżcie mi znaleźć odpowiedź na dręczące pytanie.kiedy pobierano Wam komórki do przeszczepu?
rzecz jasna będziemy to konsultować z lekarzem prowadzącym,ale najwcześniej w poniedziałek,a ja ostatnio nie jestem w formie.trochę się podłamuję,choć nie daję tego po sobie poznać.mąż nie dostał kolejnej chemii z powodu infekcji,jest osłabiony idt.
dziękuję z góry.