Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Ludzie pozbawieni uczuć

Autor: moniq • 03.10.2008 08:45 • 7 odpowiedzi

moniq

03.10.2008 08:45

Odpowiedz
Witam wszystkich, ostatnio miałam dość nietypową sytuację i chciałam się nią z wami podzielić.
Pewna dziewczyna wysyła mi wiadomości na portalu nk o treści wulgarnej i obraźliwej. Wymyśliła sobie że podrywam jej chłopaka (dodam że już dwa lata sie z nim nie widziałam a znam go ze szkoły sredniej). W ostatniej wiadomości którą mi wysłała napisała:
cytuje:"...A właśnie... słyszałam, że biedactwo ma raczka, hehehehe... Mam nadzieje, że szybko zdechniesz sz***o!!! Łysinę już widać, hahahahaha!..."

Czy wy też kiedyś spotkaliście się z ludźmi którzy tak traktują chorych??? Czy głupota ludzka nie ma granic??

kama

03.10.2008 10:41

Odpowiedz
hej!
niestety ci co tego nie przeżyli, to nie zdają sobie sprawy jakie to ciężkie może być. Ja miałam podobną sytuację, jak była dziewczyna mojego chłopaka (też już byłego) pisała mi, że szkoda, że nie umarłam jak byłam chora albo jak miałam wypadek samochodowy, że nie zginęłam w nim.
Najlepiej to olać takich ludzi, nie przejmować się tym co mówią i współczuć im takiej głupoty. Oby nie musieli doświdczać tego samego, co my musieliśmy.

Pozdrawiam wszystkich gorąco i dużo, dużo siły życze.

Safiya

03.10.2008 15:28

Odpowiedz
Niestety, niektórzy ludzie chyba nigdy nie doświadczyli tak naprawdę cierpienia, skoro potrafią wypisywać tak podłe rzeczy, nie mają za grosz wyczucia, wyobraźni, nie wiem jak to nazwać... chyba nie mają za grosz ludzkich uczuć :| Choć wiem, że to trudne spróbuj to olać i nie przejmować się jej chorymi gadktami, najlepiej zablokuj sobie na n-k możliwość komentowania i oglądania swojego profilu przez obcych, a jak tylko zobaczysz, że zać przysłała Ci maila po prostu nie przeczytawszy go wrzuć do kosza i usuń. Nie warto przejmować się takimi ludźmi, szkoda zdrowia i nerwów. I tak mamy wystarczająco stresujących chwil w życiu, po co jeszcze przejmować się czyjąś głupotą? NIE WARTO!
Jak to się mówi, gniew jak bumerang wraca do osoby, która go wysłała. Nie życzę nikomu źle, ale czasem chyba niektórym przydała by się taka lekcja człowieczeństwa :|
Pozdrawiam i nie daj się ludzkiej głupocie!

ewcial

03.10.2008 18:30

Odpowiedz

O 10:45, dnia 2008-10-03 Moniq napisał(-a):

Witam wszystkich, ostatnio miałam dość nietypową sytuację i chciałam się nią z wami podzielić.

Pewna dziewczyna wysyła mi wiadomości na portalu nk o treści wulgarnej i obraźliwej. Wymyśliła sobie że podrywam jej chłopaka (dodam że już dwa lata sie z nim nie widziałam a znam go ze szkoły sredniej). W ostatniej wiadomości którą mi wysłała napisała:

cytuje:"...A właśnie... słyszałam, że biedactwo ma raczka, hehehehe... Mam nadzieje, że szybko zdechniesz sz***o!!! Łysinę już widać, hahahahaha!..."

Czy wy też kiedyś spotkaliście się z ludźmi którzy tak traktują chorych??? Czy głupota ludzka nie ma granic??

racja głupota ludzka nie zna granic !!! mi tam nie przeszkadza, że ktoś nie ma włosów, najważniejsze, że jest !!! szkoda tylko, że są ludzie którzy nie myślą :) 3majcie się. oj gdyby tak ktoś powiedział do mojego ukochanego to nie wiem co bym zrobiła, z pewnością bym przemyślała to wszystko, dopiero później bym powiedziała co o takim kimś myślę :)

matek101

04.10.2008 00:12

Odpowiedz

wiem, że takie wiadomości mogą wyprowadzić z równowagi ale jak to mówią internauci - nie karm trolla - czyli nie zniżaj się do jej poziomu, którego jak widać nie posiada i nie daj pokazać po sobie, że jej niestety tragiczne rozumowanie i brak szacunku do Ciebie sprawiło Ci ból i smutek. Można to podsumować jednym zdaniem "Głupota ludzka nie zna granic".

baldi

04.10.2008 06:36

Odpowiedz
to chyba jakas zmora ostatnio.. no ale czego nie zrobi lwica.. bedzie we wszystkich samicach obok widziec wroga i uzyje nawet najgorszych metod..

baby :/

moniq

04.10.2008 09:20

Odpowiedz

O 08:36, dnia 2008-10-04 Baldi napisał(-a):

to chyba jakas zmora ostatnio.. no ale czego nie zrobi lwica.. bedzie we wszystkich samicach obok widziec wroga i uzyje nawet najgorszych metod..

dokladnie to chyba najlepsze wytlumaczenie:D

Dodam jeszcze ze zglosilam u administratora zlamanie regulaminu przez nia ale niestety dostalam odpowiedz ze nic nie moga z tym zrobic poniewaz nie maja dostepu do wiadomosci prywatnych.... czyli wynika z tego ze gdyby mnie publicznie obrazila na forum np. to usuneli by jej konto, a prywatnie to mozna pisac co sie chce:/

baldi

04.10.2008 10:40

Odpowiedz

O 11:20, dnia 2008-10-04 Moniq napisał(-a):

dokladnie to chyba najlepsze wytlumaczenie:D