Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

jak to z tymi węzłami?

Autor: viollala • 18.09.2008 06:55 • 2 odpowiedzi

viollala

18.09.2008 06:55

Odpowiedz

Mam zapytanie do wszystkich wyleczonych i leczących się. Mój mąż odebrał właśnie wyniki tk (po 10 wlewie- a w planach 12) i generalnie lekarz zadowolony, powiedział, że więcej chemii nie przewiduje. Tylko, że węzły nadal są powiększone. Remisja w ok 80%. 2 wlewy z pewnością nic już nie zmienią i cała nadzieja w naświetlaniach. W związku z tym napiszcie prosze czy Wam po leczeniu całkowicie zmniejszyły się guzki w śródpiersiu bo takie mój Jaś posiada? Czy to mogą być tylko zwłóknienia? Wiem, że dopiero po badaniu PET tak naprawdę będzie wiadomo czy komórki nowotworowe zostały już zniszczone czy są jeszcze jakieś w organizmie. Jak to było u Was z tymi węzłami?

Paula

18.09.2008 07:42

Odpowiedz
- Jak to było u Was z tymi węzłami?

Witam. Mnie po chemioterapii pozostały węzły w śródpiersiu, największy jeżeli pamięć nie zawodzi miał 6 cm. Pet był niejednoznaczny więc podano mi dosyć dużą dawkę promyczków. Rozmiar zmniejszył sie do ok. 4 cm, a w następnych miesiącach węzły dalej malały. Ponowny pet wykazał, że wszystko jest ok i obecnie jestem już prawie cztery lata w remisji. Z mojego doświadczenia wynika, że jeśli ktoś zaczynał leczenie z dużym guzem w śródpiersiu to bardzo często pozostają zwłóknienia na koniec leczenia.Zatem głowa do góry.

viollalla

18.09.2008 08:11

Odpowiedz

Dzięki to trochę pokrzepiające:) Lekarz powiedział, że mój mąż ma duże szanse na to, że przez najbliższe 5 lat choroba się nie odnowi. Największy guzek obecnie ma 2 cm. Zobaczymy:)Trzymajcie kciuki.