Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Ból węzłów chłonnych a niewyleczone zęby

Autor: Franc • 11.09.2008 14:47 • 4 odpowiedzi

Franc

11.09.2008 14:47

Odpowiedz
Witam, trafiłem przypadkiem na tą stronę szukając informacji o węzłach chłonnych i wczytując sie w niektore tematy z tego forum odniosłem wrazenie ze macie sporą wiedze o tych sprawach, prosze wiec o podpowiedz (rade). Mianowicie: czy jest mozliwe by wiele węzłow chłonnych bolało (pachy, pachwiny) od niewyleczonych zębów? Czy pachwiny nie są zbyt daleko od jamy ustnej zeby mogły na to reagowac? Pytam bo chodze od kilku tygodni po lekarzach a jeden z nich ma właśnie taką teorie na temat tego bolu.
Dziekuje i pozdrawiam.

allensey

29.12.2008 20:07

Odpowiedz
Witam ;)

Kiedy u mnie pojawiły się bolące węzły też była teoria, że to od niewyleczonych zębów. Byłam u dentysty, zrobili mi RTG ale dalej nie potrafili nic więcej określić. Niestety później okazało się że bolące węzły to nie od zębów a poważna choroba.
Pozdrawiam :)

ewolak

30.12.2008 11:14

Odpowiedz

Z tego co mi wiadomo przy ziarnicy węzły nie bolą. Chyba że: 1) po alkoholu, 2) gdy węzeł lub pakiet naciska na jakiś narząd.

baldi

30.12.2008 12:05

Odpowiedz

O 12:14, dnia 2008-12-30 ewolak napisał(-a):

Z tego co mi wiadomo przy ziarnicy węzły nie bolą. Chyba że: 2) gdy węzeł lub pakiet naciska na jakiś narząd.

zeby juz calkiem uscislic - nie bola wtedy wezly, a uciskany narzad ;-) [no chyba, ze to pluca, a pluca nie bola :)]

amii

30.12.2008 17:44

Odpowiedz

O 12:14, dnia 2008-12-30 ewolak napisał(-a):

Z tego co mi wiadomo przy ziarnicy węzły nie bolą. Chyba że: 1) po alkoholu, 2) gdy węzeł lub pakiet naciska na jakiś narząd.

A mnie bolą. I to konkretnie... jak się powiększą szyjne lub pachowe, zaraz czuję świąd i ból przy dotyku, jakby tam był siniak :(