Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

pomozcie

Autor: moniczka • 29.08.2008 13:42 • 6 odpowiedzi

moniczka

29.08.2008 13:42

Odpowiedz
Witajcie.Mam pytanie odnośnie wyniku usg. Otóż: "Wezly chlonne szyi widoczne czesc miernie powiekszona odczynowo o widocznym krazeniem systemowym we wnekach podczas badania Doppler.Po stronie prawej wezel 7,8mm, od tylu i wyzej dwa konglomeraty 14 i 15mm z wezlami po 1,5 wielkosci. Po stronie lewej liczniejsze wezly piec wezlow 8-12,4mm, wyzej i od tylu trzy wezly 10-12,8.
W pachwinach-w prawej cztery wezly 10,4-14mm wielkosci o zachowanej echostrukturze z systemowym spektrum przeplywu,po lewej dwa 8,8 i 11mm wielkosci."
Dodam ze mam powazne klopoty z zebami. Czy te konlomeraty moga swiadczyc o ziarnicy?? Lekarz od usg powiedzial mi ze wszystko jest w porzadku.

baldi

29.08.2008 13:48

Odpowiedz

generalnie jest w porzadku. nie przejmuj sie.

moniczka

29.08.2008 14:27

Odpowiedz

O 15:48, dnia 2008-08-29 Baldi napisał(-a):

Do onkologa ide we wtorek, a dzis robilam usg i jestem teraz troche spokojniejsza. W gruncie rzeczy jestem w grupie ryzyka ziarnicy i choniaka a przede wszystkim raka watroby przez zakazenie wirusem HCV. Dzieki za tak szybka odpowiedz.

moniczka

30.08.2008 06:36

Odpowiedz

A te dwa konglomeraty?? Trochę się niepokoje właśnie nimi.

moniczka

16.09.2008 04:52

Odpowiedz

O 08:36, dnia 2008-08-30 moniczka napisał(-a):

A te dwa konglomeraty?? Trochę się niepokoje właśnie nimi.

Witam ponownie. Potrzebuje małej porady. Otóż tydzień temu zaczęło mnie boleć pod prawą pachą oraz nad piersią (tak jakby pod obojczykiem)zwłaszcza gdy nabieram dużo powietrza.Mam tu węzeł o długości 20mm i drugi ok 18mm ale jak lekarz napisał o charakterze odczynowym. Teraz zaczyna mnie boleć z lewej strony ale tam były małe wezły 11mm, 15mm.Do tego łapie często infekcję.Wczorajsza morfologia ok-oprócz MXD%(lekki katar mam) 11,8 z normą do 10 bez zmian.Ob-4.CRP-0,07.Czasami swędzi mnie skóra na plecach,jest mi ciągle zimno.często pojawiają mi się siniaki, a od trzech dni pokasłuje.Dodam ze nie mam miesiączki od dwóch miesięcy.A i moja wątroba jest trochę przejechana także nie pracuje już najlepiej.

Jestem dwa miesiące po skończonej terapii interferonem z rybaviryną.Lekarz rodzinny rozkłada ręce każe czekać na wizytę u zakaźnika a to dopiero pod koniec października..Nie wiem czy iść z tymi nowymi badaniami do onkologa??Czy narazie dać sobie spokój?

maja

16.09.2008 13:58

Odpowiedz
Hej!

Wiadomo, że nikt na forum nie zastąpi wizyty i porady lekarza. Jak się źle czujesz i masz możliwość to ja proponowałabym, zebyś udała się do onkologa i ginekologa, po co przez ponad miesiąc chodzić zestresowaną i nie wiedzieć co się dzieje. Oczywiście na pewno internisci są dobrymi lekarzami, ale porada u danego specjalisty nie zaszkodzi.

moniczka

15.10.2008 10:38

Odpowiedz

O 15:58, dnia 2008-09-16 maja napisał(-a):

Hej!

Wiadomo, że nikt na forum nie zastąpi wizyty i porady lekarza. Jak się źle czujesz i masz możliwość to ja proponowałabym, zebyś udała się do onkologa i ginekologa, po co przez ponad miesiąc chodzić zestresowaną i nie wiedzieć co się dzieje. Oczywiście na pewno internisci są dobrymi lekarzami, ale porada u danego specjalisty nie zaszkodzi.

Witam. Byłam u onkologa i on powiedział,żeby narazie zostawić te węzły w spokoju.Ponieważ nie mają one charakteru nowotworowego. A ten konglomerat??!! Przecież o czymś to świadczy. Proszę napiszcie co o tym sądzicie bo ja już nie wiem co mam robić... Szukać innej konsultacji??