Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

czekam na wynik

Autor: karolinakarolcia • 19.08.2008 21:10 • 36 odpowiedzi

karolinakarolcia

19.08.2008 21:10

Odpowiedz

diagnozę że mam ziarnicę postawiono mi na początku lutego.pierwszą chemie dostałam 29 lutego.Jestem już po 6 cyklach ABVD w ubiegłym tygodniu byłam na badaniu PET strasznie się boję bo nie wiem co będzie dalej

baldi

19.08.2008 21:20

Odpowiedz
jak to co bedzie dalej? :>
bedzie git, nie?

tlenoterapia

20.08.2008 21:49

Odpowiedz

O 23:10, dnia 2008-08-19 Karolinakarolcia napisał(-a):

diagnozę że mam ziarnicę postawiono mi na początku lutego.pierwszą chemie dostałam 29 lutego.Jestem już po 6 cyklach ABVD w ubiegłym tygodniu byłam na badaniu PET strasznie się boję bo nie wiem co będzie dalej

Masz pewnie juz dosc tego leczenia,chorowania .Ziarnica jest do wyleczenia ,a Pet tylko stwierdzi czy juz jestes zdrowa ,czy jeszcze trzeba ziarnice dobic.Jak mowi Dalajlama jesli wiesz jak zaradzic trudnosciom to nie masz sie czym martwic,a jak nie wiesz to zmartwienie tez nic nie pomoze.

Pozdr.

rydzadam

31.08.2008 20:56

Odpowiedz

O 23:10, dnia 2008-08-19 Karolinakarolcia napisał(-a):

I jak z tym wynikiem ??? Pochwal się.

Magdusia

02.12.2008 13:41

Odpowiedz
Cześć :)
Na początku maja dowiedziałam się, że mam ZZ o stopniu IIB. Skończyłam leczenie na koniec października. Jutro idę na PET. Gacie mam pełne ze strachu. Strasznie się boję, co tam wyjdzie; czy będę świecić jak choinka, czy może wszystko będzie w porządku.
Mam do was pytanie: jak długo czekaliście na wyniki?
Trzymajcie za mnie kciuki a może wkrótce dołącze do ozdrowieńców :)
Pozdrawiam!

Anna

02.12.2008 14:26

Odpowiedz

O 14:41, dnia 2008-12-02 Magdusia napisał(-a):

Mam do was pytanie: jak długo czekaliście na wyniki?

Trzymajcie za mnie kciuki a może wkrótce dołącze do ozdrowieńców :)

Pozdrawiam!

Cześć!

W Warszawie czekaliśmy 5 dni (październik 2008). Strach był wielki ale za to jaka potem ogromna radość i ulga, że wszystko ok. Również tego Tobie serdecznie życzę i trzymam kciuki. Napisz jak będzie po wszystkim.

Pozdrawiam.

dorota

02.12.2008 15:27

Odpowiedz
my w warszawie 10 dni a z bydgoszczy mielismy faxem nastepnego dnia:)

trzymamy kciuki
dorota

Magdusia

02.12.2008 18:31

Odpowiedz

Dzięki za informacje :) Napisze jak tylko będę coś wiedziała :)

aguśk

02.12.2008 19:24

Odpowiedz

O 19:31, dnia 2008-12-02 Magdusia napisał(-a):

Dzięki za informacje :) Napisze jak tylko będę coś wiedziała :)

ja miałam 6 dni temu, jutro powinien być wynik. Boję się jechać po odbiór, poczekam i odbiorę 1 dzień przed wizyta tj, w następnym tygodniu

trzymam kciuki

Anna

02.12.2008 21:06

Odpowiedz

O 20:24, dnia 2008-12-02 aguśk napisał(-a):

ja miałam 6 dni temu, jutro powinien być wynik. Boję się jechać po odbiór, poczekam i odbiorę 1 dzień przed wizyta tj, w następnym tygodniu

Aguśk, jedź po odbiór wyników jak najszybciej. Nie bój się. Najgorsza jest niepewność. Jeśli jest wszystko ok (trzymam kciuki żeby tak było) to po co masz się dalej denerwować.

U mojej córki było tak, że wynik był po 5 dniach we wtorek, ale w Warszawie powiedzieli, że wyślą pocztą dopiero w piątek. Najpierw chciałam czekać aż listonosz przyniesie kopertę, ale nie wytrzymałam i po chwili namysłu zdecydowałam się sama jechać po wynik do W-wy - 200 km. Nie mogłam znieść myśli, że już jest wszystko jasne a my nic nie wiemy. Najgorszy był moment otwierania koperty, dosłownie całą ją podarłam. Za to chwilę potem myślałam że zemdleję ale z radości, bo w opisie nie było żadnych wątpliwości, żadnych znaków zapytania . Prawidłowy metabolizm glukozy - całkowita remisja. Czego również Tobie życzę z całego serca.

Pozdrawiam serdecznie.

aguśk

03.12.2008 08:22

Odpowiedz

O 22:06, dnia 2008-12-02 Anna napisał(-a):

O 20:24, dnia 2008-12-02 aguśk napisał(-a):

Aguśk, jedź po odbiór wyników jak najszybciej. Nie bój się. Najgorsza jest niepewność. Jeśli jest wszystko ok (trzymam kciuki żeby tak było) to po co masz się dalej denerwować.

U mojej córki było tak, że wynik był po 5 dniach we wtorek, ale w Warszawie powiedzieli, że wyślą pocztą dopiero w piątek. Najpierw chciałam czekać aż listonosz przyniesie kopertę, ale nie wytrzymałam i po chwili namysłu zdecydowałam się sama jechać po wynik do W-wy - 200 km. Nie mogłam znieść myśli, że już jest wszystko jasne a my nic nie wiemy. Najgorszy był moment otwierania koperty, dosłownie całą ją podarłam. Za to chwilę potem myślałam że zemdleję ale z radości, bo w opisie nie było żadnych wątpliwości, żadnych znaków zapytania . Prawidłowy metabolizm glukozy - całkowita remisja. Czego również Tobie życzę z całego serca.

Pozdrawiam serdecznie.

Staram sie nie myślec o tym, zajmuję się pracą, a przed Świetami jest jej masa:)

Takie podejście podyktowane jest u mnie problemami z opisem CT po zakończonym leczeniu ABVD. Czekałam na zebranie się lekarzy w mojej sprawie 2 tyg bo opis był nie jasny (moi lekarze na urlopachh), a do tego inny lekarz (nie zapomnę go nigdy) stwierdził że to nawrót. Oczywiście pomylił się jak sie potem okazało (mm z cm). Żyłam w nerwicy 2 tygodnie, na lekach uspokajających. Mam wizytę dopiero na 12 grudnia a moj lekarz obecnie na urlopie. Zatem jeśli wynik będzie nie jasny to dopiero oszalałabym do czasu spotkania z lekarzem.

Pozdrawiam i trzymaj kciuki

Anulek75

03.12.2008 20:40

Odpowiedz

Staram sie nie myślec o tym, zajmuję się pracą, a przed Świetami jest jej masa:)

Takie podejście podyktowane jest u mnie problemami z opisem CT po zakończonym leczeniu ABVD. Czekałam na zebranie się lekarzy w mojej sprawie 2 tyg bo opis był nie jasny (moi lekarze na urlopachh), a do tego inny lekarz (nie zapomnę go nigdy) stwierdził że to nawrót. Oczywiście pomylił się jak sie potem okazało (mm z cm). Żyłam w nerwicy 2 tygodnie, na lekach uspokajających. Mam wizytę dopiero na 12 grudnia a moj lekarz obecnie na urlopie. Zatem jeśli wynik będzie nie jasny to dopiero oszalałabym do czasu spotkania z lekarzem.

Na pocieszenie mogę tylko powiedzieć że w trakcie leczenia też spotkałam się z niedouczeniem lekarza czy czymś w tym rodzaju i na swoim opisie KT po kolejnej chemii przeczytałam że "węzły wydają się być nieco większe" a w praktyce były mniejsze wogóle co za precyzja "nieco" ;) lekarka z wieloletnią praktyką! O zgrozo!

Pozdrawiam i trzymam za Ciebie kciuki :)

Kasia

04.12.2008 06:38

Odpowiedz
Cześć! Ja również czekam na wynik PET w Warszawie, u mnie węzły nadobojczykowe prawe są powiększone nadal do 1 cm po leczeniu ABVD i radioterapii. Trzeba to sprawdzić powiedział lekarz bo może to być wszystko. Boje się bardzo, ale też czekam. Jesteśmy dwie.
Pozdrawiam i dobrych wyników życzę sobie i Tobie.

Anna

04.12.2008 06:52

Odpowiedz

O 07:38, dnia 2008-12-04 Kasia napisał(-a):

Cześć! Ja również czekam na wynik PET w Warszawie, u mnie węzły nadobojczykowe prawe są powiększone nadal do 1 cm po leczeniu ABVD i radioterapii.

Powiększone do 1 cm? Lekarz tak powiedział? Nasz lekarz mówił, że do 1 cm to jest normalny rozmiar węzła. Również tutaj na forum było wiele takich wypowiedzi. Pozdrawiam i trzymam kciuki za PET.

aguśk

04.12.2008 08:01

Odpowiedz

O 21:40, dnia 2008-12-03 Anulek75 napisał(-a):

a to dokladnie tak jak u mnie "pakiet nieco większy w porówniu do poprzedniego badania" tak było w opisie a potem że to stabilizacja a nawet trochę mniejszy.

nie dziękuję za trzymanie kciuków- by nie zapeszyć

Na pocieszenie mogę tylko powiedzieć że w trakcie leczenia też spotkałam się z niedouczeniem lekarza czy czymś w tym rodzaju i na swoim opisie KT po kolejnej chemii przeczytałam że "węzły wydają się być nieco większe" a w praktyce były mniejsze wogóle co za precyzja "nieco" ;) lekarka z wieloletnią praktyką! O zgrozo!

Pozdrawiam i trzymam za Ciebie kciuki :)

aguśk

04.12.2008 08:02

Odpowiedz

O 07:38, dnia 2008-12-04 Kasia napisał(-a):

Cześć! Ja również czekam na wynik PET w Warszawie, u mnie węzły nadobojczykowe prawe są powiększone nadal do 1 cm po leczeniu ABVD i radioterapii. Trzeba to sprawdzić powiedział lekarz bo może to być wszystko. Boje się bardzo, ale też czekam. Jesteśmy dwie.

Pozdrawiam i dobrych wyników życzę sobie i Tobie.

A kiedy odbierasz wynik?

Trzymam kciuki też za Ciebie

kasia

04.12.2008 09:18

Odpowiedz

A kiedy odbierasz wynik?

Trzymam kciuki też za Ciebie

Pet miałam 28 listopada na Saszerów w Warszawie mam czekać od 7 do 10 dni.

Pozdrowionka

kasia

04.12.2008 09:24

Odpowiedz
Mi powiedział, że są powiększone i że trzeba to zbadać. Na KT miesiąc po radioterapi śródpiersie czyste, a te nadobojczykowe to nie wiem, mam nadzieje,że się wyjaśni.Tam przed Petem lekarz który mnie badał stwierdził, że KT to za mało. To po co nam to robią.
Pozdrawiam serdecznie!

Magdusia

04.12.2008 12:42

Odpowiedz

Tak jak pisałam miałam w środę PETa na Banacha. Mam czekać na wyniki 7 dni. Troszkę sie stresuję, ale bez przesady. Lekarz wymacała mi jeden malutki węzeł pod lewą pachą. Dajcie znać, jak będzie coś wiadomo i do zobaczenia w galerii :)

dorota

04.12.2008 20:09

Odpowiedz

O 13:42, dnia 2008-12-04 Magdusia napisał(-a):

Tak jak pisałam miałam w środę PETa na Banacha. Mam czekać na wyniki 7 dni. Troszkę sie stresuję, ale bez przesady. Lekarz wymacała mi jeden malutki węzeł pod lewą pachą. Dajcie znać, jak będzie coś wiadomo i do zobaczenia w galerii :)