Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

czy to zz???

Autor: mikii • 27.07.2008 15:10 • 3 odpowiedzi

mikii

27.07.2008 15:10

Odpowiedz
mam 15 lat. Przy każdej anginie powiekszaja mi sie wezly chlanne. Ostatnio po nie wyleczonej do konca anginie (miesiac temu) zaczely mnie bolec wezly chlanne. Skierowano mnie do szpitala, gdzie dostałam dożylnie zinnat, jednak to nie pmogło. Potem poszłam jeszcze do laryngologa, ktory przepisal mi bronho-waxom (cy jakos tak ) kazal mi go zazywac 10 dni, potem 10dni przerwy i znowu 10 dni. Jak zaczelam go zazywać to wzly mnie nie bolaly, ale jak zaczelam tą 10-dniowa przerwe to zaczely boleć mnie znowu. Bardzo się tym matrwię i nie wiem do jakiego lekarza mam się zwrócic.
węzly bolą mnie pod pachami na szyi i w pachwinach. Boję się zeby to nie była ziarnica. Czy ktoś moze mi powiedzieć czy zwykłymi badaniami kkrwi mozna wykryc ziarnicę????????????? dodaM jeszcze ze mam b. duze migdały wiec moze to od tego??
oto moje wyniki badan:
M.C
- 58 700g, RR_ 109/63nnHg, HR_ 75 / min
OB.
- 18/43
RCRP
-0.65 KONTROLNE 0.17 MG/DL
MORFOLOGIA KRWI: WBC-6.8, RBC-5.29, HGB- 15.3 MCV86-MCHC33.9, RDW-15,3, PK 358
ROZMAZ:L-26.5, M-9.2, N-56.2, E-2.1, B- O.7%
ELEKTROLITY:NA- 134 K- 4.1 CL- 100 MMOL/L, CA-10.2 MG/DL, MAGNEZ-1.9mg%
GLUKOZA- 91MG%
bardzo proszę o szybą pomoc

ps: ecostruktua wezlow jest prawidlowa. Lekarze nic nie podejrzwają ale ja się martwię. Czy to moze być ZZ???

baldi

27.07.2008 15:37

Odpowiedz
odpowiedz dostalas w tym watku:

http://www.ziarnica.pl/index.php?tekst=forum&idforum=4&akcja=showthread&num=11732

nie wklejaj drugi raz tej samej tresci.

aga 31

27.07.2008 15:45

Odpowiedz

Wyniki krwi nie pokażą,że to zz,ale podwyzszone ob moze wskazywać,że w organizmie dzieje się coś nie tak.Dlatego dostałeś antybiotyk,aby sprawdzić,czy nie jest to stan zapalny.Czy jest to zz wykazuje wycinek pobranego węzła.Jeśli Masz jakiekolwiek obawy powiedz o tym lekarzowi,a On pokieruje Cie co dalej zrobić.Jednak nie panikuj bo nie zawsze powiększone węzły to zz,jest dużo innych mozliwości.

marianna44

10.08.2008 12:15

Odpowiedz

no dobrze,a ja wlsnie przeczytalam ze wezly chlonne powiekszone tak jak u mnie po jednej stronie szyji sugeruja zz.dodatkowo czuje sie ciagle oslabiona,mam zawroy glowy,brzydkie gardlo,ciagle zapalenie pecherza.dodam ze 2 razy mialam usg,podobno wszytko ok.jak czytam ze ludzie latami chodza bez objawow to mi sie wlos na glowie jezy.nie wiem czy mam cigale chodzic do lekarza,czy zrobic w koncu biopsje czy moze olac to.martwie sie bardzo i od 3 miesiecy od kiedy mam te powiekszone wezly chodze w nerwach i nie potrafie cieszyc sie wakacjami.nikt nie slucha moich wypowiedzi,bo twierdza ze jestem hipochondrykiem.gdzie mozna zrobic biopsje?czy bede musiala wtedy zostac w szpitalu?jak mam wzbudzic zainteresowanie lekarza moimi objawami