Ziarnica.pl
← Wróć do działu Radioterapia
Radioterapia

do kobitek ze stronki

Autor: kasia • 27.07.2008 12:58 • 2 odpowiedzi

kasia

27.07.2008 12:58

Odpowiedz

Jestem po leczeniu 12abvd oraz 36 lampek.I mam pytanie kaszel okropny już minął ale zaczęły się bóle piersi.Od miesiąca mam bardzo twarde i najchętniej z bólu bym je odcięła.Lekarz mnie uspakaja i każe czekać jeszcze miesiąc może wszystko wróci do normy.Bo nie mogłam znaleźć na stronce o tym przypadku

Morela

28.07.2008 06:01

Odpowiedz

O 14:58, dnia 2008-07-27 kasia napisał(-a):

Jestem po leczeniu 12abvd oraz 36 lampek.I mam pytanie kaszel okropny już minął ale zaczęły się bóle piersi.Od miesiąca mam bardzo twarde i najchętniej z bólu bym je odcięła.Lekarz mnie uspakaja i każe czekać jeszcze miesiąc może wszystko wróci do normy.Bo nie mogłam znaleźć na stronce o tym przypadku

nie przejmu sie mnie też bolą piersi i to zawsze przed okresem , nigdy tak n ie miała a tgeraz jak skończyłam raio pojawił sie ból bolących piersi może to jakiś skutel uboczny po radio

madzia1

28.07.2008 07:43

Odpowiedz
Bóle piersi czy różne inne dolegliwości u kobiet po ZZ spowodowane są tak drastycznym leczeniem. Przecież chemia działa na cały organizm więc ma również wpływ na hormony odpowiedzialne za prawidłowy cykl. To, że teraz Cię bolą piersi nie oznacza, że zawsze już tak będzie po prostu wszystko z czasem musi się wyregulować i zacznie powoli funkcjonować normalnie.
Pozdrawiam,
M1