Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

wyniki rok po przeszczepie

Autor: Stasia • 22.07.2008 17:14 • 11 odpowiedzi

Stasia

22.07.2008 17:14

Odpowiedz

Witam kochani .We wrześniu minie rok od przeszczepu szpiku u mojego męża Darka.Troche zaczął się oststnio pocić nie wiem może to ta duchota ale wczoraj robiliśmy wyniki krwi. Prawie rok po przeszczepie a tu białe 3,1 hemoglobina 13,2 i ob 18. Trochę nas te wyniki martwią i tak naprawde to nie wiemy co robić kolejna wizyta w Warszawie dopiero we wrzesniu a tk 28 października. Ostatnie wyniki miał w maju to białe miał 3,9 a hemoglobina 14,2, nie robił wtedy ob (od przeszczepu nie było nigdy w normie)Jak to było u was ......

baldi

22.07.2008 17:56

Odpowiedz

na biale trzeba poczekac; hemoglobina W NORMIE, PRAWDA?; jesli idzie o ob - jesli jestes pewna, ze Twoj maz nie jest przeziebiony, ze zeby ma w porzadku - zadzwoncie dla swietego spokoju do swojego lekarza w CO-I.

stasia

22.07.2008 19:42

Odpowiedz

Dzieki za odpowiedź. wiem że hemoglobina w normie , martwi mnie spadek od maja ...a to ob nie było od przeszczepu w normie trudno powiedzieć dlaczego..tez pomyslałam żeby zadzwonić do Co dzieki

ewolak

23.07.2008 12:56

Odpowiedz

Witam. Ja nie miałam przeszczepu tylko samo leczenie. We wrześniu minie dwa lata. Moje ob wynosi teraz 14, ale z tego co mi wiadomo to jest to norma, bo do 20 dla dorosłego może być. Pozdrawiam.

stasia

12.09.2008 19:32

Odpowiedz

witam dziś Darek wrócił z Warszawy i białe znów spadły do 2,78 reszta wyników dobra. w sierpniu robiliśmy tomograf i guz zmniejszył się o dwa milimetry z każdej strony ale białe spadają. Lekarza prowadzącego nie było a ten co dziś go przyjął odbębnił wizytę i zapisał go na kolejny termin na listopad. 24 września od przeszczepu minie rok....nie wiem dlaczego te białe tak spadają w kwietniu 3,9 w lipcy 3,1 a teraz 2,78 .....Jeżeli ktoś może mi pomóc to proszę o kilka słów bo znów wpadamy w panikę....

netka

13.09.2008 05:55

Odpowiedz
rozumiem jak się martwicie, moja mama jest pół roku po przeszczepie, a wyniki ma bardzo kiepskie, zwłaszcza b. niski poziom płytek ok 25-40, hemoglobina wciąż na poziomie ok.6, z wizyty na wizytę przekładane dalsze badania, a my sami chyba wolimy poczekać mając nadzieję, że w koncu się unormuje,
pozdrawiam

stasia

13.09.2008 08:51

Odpowiedz

Witam z tego co chyba tu czytałam to tak do roku trzeba czekać na wzrost wyników krwi , mnie martwi to że zbliża się rok po przeszczepie a wyniki zamiast rosnąć to spadają...pozdrawiam i trzymam kciuki

dorota

15.09.2008 19:25

Odpowiedz

mój mąż nie przechodził przeszczepu, ale mysle że teraz akurat spadki mogą byc związane z jesienną aurą, szczególnie w ostatnich 2 tygodniach wykluło się sporo infekcji, mój ziarniczek też od wczoraj ze stanem podgorączkowym:( oby to właśnie to

stasia

16.09.2008 17:00

Odpowiedz

mam taką nadzieję tylko wydaje mi się, że przy infekcjach ich liczba powinna wzrosnąć? ten strach ....dziękuję za parę słów ...

dorota

17.09.2008 13:52

Odpowiedz

O 19:00, dnia 2008-09-16 stasia napisał(-a):

mam taką nadzieję tylko wydaje mi się, że przy infekcjach ich liczba powinna wzrosnąć? ten strach ....dziękuję za parę słów ...

teoretycznie zdrowy organizm powinien zareagować wzrostem,ale mocno nadwyrężony przeszczepem organizm Twojego męża może reagowac niestety póki co zupełnie inaczej, trzyma kciuki

iwon

17.09.2008 17:03

Odpowiedz

A ja jestem dopiero miesiac po przeszczepie i sie martwie wynikami,ze takie niske.A tu widze ze to raczej norma.

Od 4 tyg jestem co tydzien na kontroli i na podaniu krwi i płytek. i mam ogromny kłopot z żylami a raczej ich brakiem, czy jest sens teraz zakładać port( czuję sie juz wyleczona)

ale nie wiem jak długo mogę miec te przetaczania. jak to bylo u was?

netka

18.09.2008 06:43

Odpowiedz

ale nie wiem jak długo mogę miec te przetaczania. jak to bylo u was?

Moja mama miała przetaczane płytki ok miesiąca, potem trochę urosły, to znów spadły i tak wciąż, ale na razie nie przetaczają.