Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Powiększone węzły podżuchwowe?

Autor: Assasin • 06.06.2008 21:29 • 0 odpowiedzi

Assasin

06.06.2008 21:29

Odpowiedz
Witajcie!

Od 5 miesięcy borykam się z dziwnymi uciskami w różnych częściach jamy brzusznej. Ucisk powoduje dyskomfort. Do tego na brzuchu wyczywam dużą liczbę kulek, które na USG zostały potraktowane jako tłuszczaki..

Od niedawna mam też dziwne ukłucia w prawej częsci głowy... i parę innych spraw...

Ale do rzeczy. Od kilku lat po prawej stronie szyi mam dwie wyczuwane kulki. Jedna jest okrągła (jakieś <1cm), druga podłużna ~ 1,5 cm. Nigdy mnie nie bolały - co mnie martwi.

Wiem, że bardzo często w dzieciństwie miałem problemy z powiększonymi węzłami. Teraz to do mnie wróciło.. nie wiem, czy miałem je cały czas, ale ostatnio, przy wyskoczeniu opryszczki pobolewały mnie kulki pod żuchwą.

Mam je po prawej i lewej stronie. Po prawej jedna wielkości ok. 1,5 cm. Po lewej dwie troszeczkę mniejsze.

Wszystkie te podżuchwowe kulki (wezły) przy pomocy palców mogę wydostać na zewnętrzną stronę żuchwy - są bardzo ruchliwe.

Moje pytanko, czy wiecie co to może być, jak dalej z tym postąpić, gdzie isć :) Lekarz pierwszego kontaktu, stwierdziła, że nie są to węzły, a raczej włókniaki.

Z góry dziękuje Wam za odpowiedzi!

Pozdrawiam!