Ziarnica.pl
← Wróć do działu Chemioterapia
Chemioterapia

BEACOPP eskalowany

Autor: Dyzio • 06.06.2008 11:23 • 8 odpowiedzi

Dyzio

06.06.2008 11:23

Odpowiedz

Czy poza Krakowem stosuje się gdzieś BEACOPP eskalowany? Czy ktoś po BEACOPPie eskalowanym może się pochwalić swoimi dziećmi (oczywiście tymi z po chemii)? Czy miał ktoś BEACOPP eskalowany i radioterapie? Czy są osoby po BEACOPPie eskalowanym które teraz mają się świetnie i błogo sobie zyją a o zz prawie zapomnieli, może sie ktoś pochwalić? Dzięki z góry za wszelką reakcję.

olcik

06.06.2008 11:38

Odpowiedz

O 13:23, dnia 2008-06-06 Dyzio napisał(-a):

Czy poza Krakowem stosuje się gdzieś BEACOPP eskalowany? Czy ktoś po BEACOPPie eskalowanym może się pochwalić swoimi dziećmi (oczywiście tymi z po chemii)? Czy miał ktoś BEACOPP eskalowany i radioterapie? Czy są osoby po BEACOPPie eskalowanym które teraz mają się świetnie i błogo sobie zyją a o zz prawie zapomnieli, może sie ktoś pochwalić? Dzięki z góry za wszelką reakcję.

< Ja miałam i ABVD i Beacopp eskalowany - prawie dwa lata po leczeniu. Czuję się dobrze - pracuję, uczę się i uprawiam regularnie sport. Oby tak dalej. Co do potomstwa moja lekarka nie widzi przeciwskazań. Jak to jednak będzie zobaczymy w przyszłosci. Pozdrawiam

Dyzio

06.06.2008 11:54

Odpowiedz

Wielkie dzięki za informacje w kwadrans :) Cieszę się, że masz się teraz dobrze. Jeśli można jeszcze zapytać - BEACOPP esk. był w Krakowie, czy gdzie indziej? BEACOPP był ponieważ ABVD nie dało zadowalających rezultatów, czy ABVD było ponieważ wcześniejszy BEACOPP dał zadowalające efekty? Pozdrawiam serdecznie.

olcik

06.06.2008 12:42

Odpowiedz

O 13:54, dnia 2008-06-06 Dyzio napisał(-a):

Wielkie dzięki za informacje w kwadrans :) Cieszę się, że masz się teraz dobrze. Jeśli można jeszcze zapytać - BEACOPP esk. był w Krakowie, czy gdzie indziej? BEACOPP był ponieważ ABVD nie dało zadowalających rezultatów, czy ABVD było ponieważ wcześniejszy BEACOPP dał zadowalające efekty? Pozdrawiam serdecznie.

< U mnie były najpierw cztery cykle ABVD a potem 4 BEACOPP- u. Powód - upewnienie się, że zz nie wróci:) Byłam leczona w Łodzi.Ze mna leczyła się dziewczyna, która miała 8 cykli i też ma się dobrze. BEACOPP jest silniejszy, chociaż ja go całkiem dobrze znosiłam. Jest jedna jeszcze podstawowa różnica przy Beacoppie 3 dni spędzałam w szpitalu - ABVD było podawane ambulatoryjnie.

Pozdrowionka

Dyzio

06.06.2008 13:40

Odpowiedz

U mnie były najpierw cztery cykle ABVD a potem 4 BEACOPP- u. Powód - upewnienie się, że zz nie wróci:) Byłam leczona w Łodzi.Ze mna leczyła się dziewczyna, która miała 8 cykli i też ma się dobrze. BEACOPP jest silniejszy, chociaż ja go całkiem dobrze znosiłam. Jest jedna jeszcze podstawowa różnica przy Beacoppie 3 dni spędzałam w szpitalu - ABVD było podawane ambulatoryjnie.

Pozdrowionka

Dzięki wielkie za informacje! Przy okazji: w Krakowie BEACOPP esk. też jest podawany ambulatoryjnie jeśli tylko pacjent jest na chodzie.

dorota

06.06.2008 16:49

Odpowiedz
mój mąż leczył się BEACOPPEM esk. w Warszawie, równo rok temu skończył leczenie, póki co jest super (i o czywiscie tak juz zostanie:)))))), czuje się dobrze, powoli wraca do formy, zaczynamy myśleć o drugim dziecku, mamy nadzieję że się uda choć jeszcze nie bdalismy czy będzie to mozliwe,

mąż otrzymał chemię w cyklu 5 x BEACOPP esk. + 1 BEACOPP + 1 BEACOPP esk., mąż miał duże spadki morfologii i lekarze bali się żeby go nie "przeleczyć" dlatego podjęli decyzję żeby 8. serii nie podwać, po miesiącu zaczął naświetlania, \\

jak widac decyzja była sluszna, jest REMISJA

trzymaj się dzielnie, i gdybyś miał pytania pisz
dorota

victorias

06.06.2008 18:03

Odpowiedz

Dyzio, a ile juz wziales tych beacopp-ow? Ja tez lecze sie w Krakowie i jade na trzeci cykl niebawem. Moze sie spotkamy w pokoju "0" na wlewie to pogadamy.

Magda

30.08.2008 17:49

Odpowiedz

Zdiagnozowana zostałam w kwietniu 2008 NS1 IIB. Od maja mam BEACOPP esk. Jestem w trakcie cztwartego kursu. Kursy leże w szpitalu (czyli 8 dni chemii i spadek wyników = 16 dni w szpitalu). Na tych 4 kursach chyba kończe, ale czekają mnie jeszcze naświtlania. Mam nadzieje, że z tego wyjde. Pozdrawiam

kasia b.

06.10.2008 21:13

Odpowiedz
Mój mąż leczy się BEACOPPem esc. na Banacha w Warszawie.
Co do potomstwa, jeden z lekarzy twierdzi,że po 6 cyklach BEACOPPa esc. nie ma co liczyć na potomstwo, jeśli chodzi o facetów.Co do kobiet, nie mam pojęcia.Ja jednak uważam,że w tych sprawach nic nie jest pewne na 100%