Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

czy to może być ziarnica?

Autor: Mango • 28.05.2008 20:14 • 27 odpowiedzi

zoisyte

02.06.2009 11:58

Odpowiedz

O 13:45, dnia 2009-06-02 Łuki napisał(-a):

To co to w takim razie jest?

W przypadku barku: ścięgna, więzadła lub rotatory, wybierz sobie, nie wiem które dokładnie ale to sugerują Twoje informacje.

"Mój problem dotyczy węzłów za uchem na kości."

Węzły chłonne zauszne znajdują się w dołku za uchem i szczęką. W miejscu, które Ty opisujesz, takowych nie ma.

Jest mnóstwo innych tworów podskórnych, które nie są węzłami chłonnymi (np. tłuszczaki) choć czasem bardzo je przypomniają

aga

02.06.2009 16:12

Odpowiedz

O 13:58, dnia 2009-06-02 Zoisyte napisał(-a):

W przypadku barku: ścięgna, więzadła lub rotatory, wybierz sobie, nie wiem które dokładnie ale to sugerują Twoje informacje.

Węzły chłonne zauszne znajdują się w dołku za uchem i szczęką. W miejscu, które Ty opisujesz, takowych nie ma.

Jest mnóstwo innych tworów podskórnych, które nie są węzłami chłonnymi (np. tłuszczaki) choć czasem bardzo je przypomniają

U mnie od kilku miesięcy pojawiła się twarda jakby "kulka" w dołku pomiędzy szczęką a uchem. Za jednym uchem jest prawie nie wyczuwalna a za drugim powiększona. Czasem mam też uczucie jakby takiego rozpychania w tym miejscu. Na alkohol raczej nie reaguję (przynajmniej wypicie piwa nie powoduje jakiś dolegliwości), za to gdy boli mnie głowa, to mam wrażenie że ból schodzi na tył szyi. Mam też bardzo wrażliwy tył szyi na zmarznięcie. Zimny wiatr powoduje okropny ból. Innych objawów nie dostrzegam. Rzadko też choruję. Byłam z tym u lekarza ogólnego ale mnie zbyła. Co to może być? Kogo pytać?

Ciekawy

02.06.2009 20:42

Odpowiedz

O 18:12, dnia 2009-06-02 aga napisał(-a):

U mnie od kilku miesięcy pojawiła się twarda jakby "kulka" w dołku pomiędzy szczęką a uchem. Za jednym uchem jest prawie nie wyczuwalna a za drugim powiększona. Czasem mam też uczucie jakby takiego rozpychania w tym miejscu. Na alkohol raczej nie reaguję (przynajmniej wypicie piwa nie powoduje jakiś dolegliwości), za to gdy boli mnie głowa, to mam wrażenie że ból schodzi na tył szyi. Mam też bardzo wrażliwy tył szyi na zmarznięcie. Zimny wiatr powoduje okropny ból. Innych objawów nie dostrzegam. Rzadko też choruję. Byłam z tym u lekarza ogólnego ale mnie zbyła. Co to może być? Kogo pytać?

Chyba Nikomu się ZZ jako kulka za uchem nie objawiła więc śpij spokojnie.

zoisyte

04.06.2009 12:54

Odpowiedz

O 18:12, dnia 2009-06-02 aga napisał(-a):

U mnie od kilku miesięcy pojawiła się twarda jakby "kulka" w dołku pomiędzy szczęką a uchem.

I jak tu się nie wkur****, a jakbym napisał że pryszcz na nosie to wszyscy z pryszczami na nosie będą się doszukiwali objawów ZZ?

Johana

05.06.2009 21:22

Odpowiedz

O 13:39, dnia 2009-06-02 Zoisyte napisał(-a):

O 11:39, dnia 2009-06-02 Anna napisał(-a):

O 08:25, dnia 2009-06-02 Zoisyte napisał(-a):

To nie węzły. Ani te za uchem ani te nad obojczykiem.

Jesteś pewien?

Tak

Wyciągnąłeś swoją szklaną kulę żeby mieć pewność i odpowiedzieć Łuki'emu?

Johana

05.06.2009 21:31

Odpowiedz

Już widzę jak Łuki idzie do lekarza pierwszego kontaktu i mówi, że go "rotatory" na barku bolą.

Otóż w miejscu, które on opisał, takowe mogą się znajdować. Od czterech lat mam za uchem bliznę. Nie dość, że lekarze znaleźli tam węzeł, to jeszcze ziarnicę w nim... o przepraszam, powinnam PRECYZYJNIE napisać, że znaleźli w nim komórki Reed-Sternberga.

Kamil

06.06.2009 07:54

Odpowiedz

O 23:31, dnia 2009-06-05 Johana napisał(-a):

Otóż w miejscu, które on opisał, takowe mogą się znajdować. Od czterech lat mam za uchem bliznę. Nie dość, że lekarze znaleźli tam węzeł, to jeszcze ziarnicę w nim... o przepraszam, powinnam PRECYZYJNIE napisać, że znaleźli w nim komórki Reed-Sternberga.

przepraszam, ze pytam, ale duzy byl ten Twoj wezel? rosl, czy utrzymywal sie caly czas w takim samym rozmiarze? mialas go "od zawsze", czy wyskoczyl Ci nagle?

kICDRux0

08.08.2015 14:51

Odpowiedz

Absolutely first rate and cobppr-eottomed, gentlemen!