Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

badanie PET

Autor: basik • 14.05.2008 17:04 • 4 odpowiedzi

basik

14.05.2008 17:04

Odpowiedz
Witam!!!
Mam pytanko.!!Znajoma potrzebuje zrobić badanie PET ,jednakże lekarz powiedział,że koszt takiego badania wynosi ok.6 tys.
Chciałabym zapytać gdzie mozna zrobić takie badanie,aby
NFZ
pokrył jego koszt?Dodam,że jesteśmy z Dolnego Śląska.
Z góry serdecznie dziękuję.

baldi

14.05.2008 17:19

Odpowiedz
badanie to JEST FINANSOWANE przez NFZ, podana przez Ciebie kwota to koszt badania prywatnego.

jezeli badanie jest rzeczywiscie potrzebne to lekarz powinien wystawic skierowanie bez łaski.

agi

14.05.2008 21:14

Odpowiedz

Też jestem z tych okolic i ja robiłam na NFZ we Wrocławiu ul Borowska 213 a dokładna nazwa tego (tylko sie nie przeraź) Dolnośląski Centrum Medycyny Nuklearnej . Długo się czeka na termin wizyty , ale to chyba wszędzie tak.

basik

15.05.2008 13:16

Odpowiedz

O 23:14, dnia 2008-05-14 agi napisał(-a):

Też jestem z tych okolic i ja robiłam na NFZ we Wrocławiu ul Borowska 213 a dokładna nazwa tego (tylko sie nie przeraź) Dolnośląski Centrum Medycyny Nuklearnej . Długo się czeka na termin wizyty , ale to chyba wszędzie tak.

Serdeczne dzięki w Jej i Moim imieniu.Chciałabym Jej pomóc,

bo wiem jak to jest.Jestem po wycięciu węzła,ale to nie ziarnica.Jeszcze raz dzięki

basik

15.05.2008 13:24

Odpowiedz

O 19:19, dnia 2008-05-14 Baldi napisał(-a):

badanie to JEST FINANSOWANE przez NFZ, podana przez Ciebie kwota to koszt badania prywatnego.

jezeli badanie jest rzeczywiscie potrzebne to lekarz powinien wystawic skierowanie bez łaski.

Tak wiem,że to koszt badania prywatnego.Jednakże chodzi o to,aby nie czekac tak długo w kolejce na badanie i może gdzieś ktoś czekał krócej.Dobrze przecież wiesz,że ważny tu jest czas.Może Ty wiesz gdzie najszybciej można zrobić to badanie?.Z góry serdzecznie dziękuję.