Ziarnica.pl
← Wróć do działu Chemioterapia
Chemioterapia

prośba

Autor: aniab • 14.05.2008 11:59 • 6 odpowiedzi

aniab

14.05.2008 11:59

Odpowiedz
zwracam sie z prosba o pomoc, moja siostra ma nowotwór rozsiany po całym oganizmie IV stopień, zaatakowane jest wszystko od jajników, po żoładek, płuca, wezły chłonne no i kości
najgorsze ze nie wiadomo gdzie jest ognisko tego nowotworu, PET tez nie jest w stanie tego wykazac,
jest własnie na drugiej chemii szanse na wyleczenie małe, do tego ta chemia która ja niszczy, prosze o jakies informacje, cos wiecej o skutkach chemii bo momentami nie wiem czy to rak ja zabija czy chemioterapia,

Eli

24.05.2008 12:13

Odpowiedz

O 13:59, dnia 2008-05-14 aniab napisał(-a):

zwracam sie z prosba o pomoc, moja siostra ma nowotwór rozsiany po całym oganizmie IV stopień, zaatakowane jest wszystko od jajników, po żoładek, płuca, wezły chłonne no i kości

najgorsze ze nie wiadomo gdzie jest ognisko tego nowotworu, PET tez nie jest w stanie tego wykazac,

jest własnie na drugiej chemii szanse na wyleczenie małe, do tego ta chemia która ja niszczy, prosze o jakies informacje, cos wiecej o skutkach chemii bo momentami nie wiem czy to rak ja zabija czy chemioterapia,

ale jaka diagnoza czy to ziarnica ?

aniab

24.05.2008 19:20

Odpowiedz

własnie tego nie wiem bo jest tzw C80 gruczolakorak o niewiadomum ognisku, i tak naprawde to nie wiem czy to ziarnica tam był jeszcze skrót CDX2 ale to mi nic nie mowi

wiem tylko ze IV stopień i ze ogniskiem najprawdopodobniej jest jajnik badz wezły chłonne

ona leczy sie w bydgoszczy

Tomasz

24.05.2008 20:26

Odpowiedz
Aniu

te skroty ktore podajesz to jest tzw. miedzynarodowa klasyfikacja chorob, ktora posluguja sie lekarze. C80 to oznaczenie dla grupy: Nowotwory złośliwe o niedokładnie określonym, wtórnym i nieokreślonym umiejscowieniu - czyli po prostu to co sama napisalas - nowotwor o nieznanym ognisku.

Pozdrawiam
Tomek

aniab

26.05.2008 08:11

Odpowiedz

czyli jestem w punkcie wyjscia?? czy to oznacza ze nie wiadomo jaki to jest nowotwór i co to jest??? czy jest jakies badanie które by wykryło ognisko bo chcialam jej zrobic pet ale wytłumaczyli mi ze to nic nie da???? co mozna zrobic zeby jej pomoc bo narazie idzie wszystko pod górke ze az sie wierzyc nie chce, to jakis koszmar bo ona ma male dzieci a szanse sa male, prosze o jakas rade bo to wszystko to mnie juz przerasta...

dorota

26.05.2008 20:51

Odpowiedz

Aniu

nie wiemy ja Ci pomóc:( jednego bądź pewna - w myślach i modlitwie jesteśmy z Tobą i Twoją siostrą, modlimy się oby lekarze znaleźli rozwiązanie

aniab

27.05.2008 11:32

Odpowiedz

dziekuje za modlitwe:(