Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

wyniki usg

Autor: gosha • 05.05.2008 15:39 • 0 odpowiedzi

gosha

05.05.2008 15:39

Odpowiedz
Dziękuję za wcześniejsze wskazówki...Nie chcę za bardzo sie panoszyć na tym forum ( choc jestem zachwycona jego istnieniem :))Chciałam tylko "skonsultować" moje wyniki badań.wcześniejsze juz nacie- ja Waszą opinie na ich temat też...- ale lekarz kazał mi powtórzyc badania i chyba znów się uspokoiłam ...:) Pozwolę sobie wkleic wyniki wcześniejszych i dzisiejszych badań. Jesli ktos znajdzie czas, by coś napisać w oparciu o swoja wiedzę, czy doświadczenie będę bardzo wdzięczna. :).

badanie z początku kwietnia

"doły nadobojczykowe wolne, obustronnie powiekszone węzły chlółnne podzuchwowe po prawej 17,x7,5mm po lewej dwa 19, 7x6,6mm i 12x10mm. obustronnie powiekszone 3-4 węzły chłonne przyuszne do 10mm węzły o budowie zatokowej hypoechogenicznej wydłużone ze wzmożonym przepływem w zatoce o typie odczynowym, zapalne?"

badanie dzisiejsze

"Po obu stronach szyi węzły płaskie hipoechogeniczne, bez wyraźnej wnęki, największe podżuchwowo obustronnie po str. Prawej wielkości 26mmx 9mm, po stronie lewej do 24mmx 7mm z przepływem wnękowym w CD- obraz sugeruje węzły odczynowe- wsk. Kontrola.
Mniejsze węzły w okolicach obu kątó1) żuchwy ( wlk do 8mm) doły nadobojczykowe wolne."

Czy te wyniki mogą mnie uspokoić...Jakoś tak się czuje pewniej, bo tam jest napisane "odczynowe", czyli wystarczy obserwować, a nie trzeba wycinać?
Dodam dla jasności, że te węzły podżuchwowe mam od ponad pól roku, po antybiotyku nic nie ruszyło...trochę na szyi zmniejszyło. Cały czas mam stany podgorączkowe ( nie codziennie), wysypkę i jeszcze podam badania krwi ( jak na spowiedzi:))

Crp –ujemne
OB.- 6
Wartości nieprawidłowe ( choć minimalnie odstają od normy)
GR%- 70,6 norma do 70
RDW- 15,7 norma do 15
MPV 7 norma od 8
PDW17,8 norma do 15

Wiem, że tego dużo, ale wolę napisać raz a dobrze :)
Jeszcze raz dziekuję za uwage i pomoc.