Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

mam pytanie

Autor: efqa • 01.05.2008 11:04 • 2 odpowiedzi

efqa

01.05.2008 11:04

Odpowiedz
dowiedzialam sie wczoraj ze mam ziarnice, wiem ze mam ns I, poza ty niewiele ,jutro wybieram sie do lekarza.
moje pytanie to czy to ze mam powiekszone wezly w jamie brzusznej , konkretnie zaotrzewnowe, ok 3 cm i mniejsze , moze oznaczac ze to jakies bardziej zaawansowane stadium tej choroby. Poczytalam troszke postow i nie spotkalam sie zeby ktokolweik z forumowiczow mial powiekszone wezly w jamie brzusznej. nie mam powiekszonych wezlow pachwin , pach , ani na szyi , w klatce piersiowej ok 1,5 cm wezly .prosze o info...z gory dziekuje..pozdrawiam

baldi

01.05.2008 16:47

Odpowiedz

O 13:04, dnia 2008-05-01 efqa napisał(-a):

dowiedzialam sie wczoraj ze mam ziarnice

witaj w klubie :)

moje pytanie to czy to ze mam powiekszone wezly w jamie brzusznej moze oznaczac ze to jakies bardziej zaawansowane stadium tej choroby

jak zapewne poczytalas na tej stronie: http://ziarnica.pl/index.php?tekst=zz_klasyfikacja nie umiejscowienie zalezy od okreslenia stadium, ale ilosc oraz ewentualne zajecie innych narzadow.

Poczytalam troszke postow i nie spotkalam sie zeby ktokolweik z forumowiczow mial powiekszone wezly w jamie brzusznej

sa tacy, sa, sa ;-)

dzielna badz i wypytaj lekarza o wszystko, niech odpowie na wszystkie Twoje watpliwosci.

zdrowka zycze!

cziken26

16.05.2008 22:03

Odpowiedz

Witam!
Bylam w kraju i poszlam doonkologa prywatnie,bo inaczej nie moge.Zbadal mnie ,powiedzial ze mam powiekszone te wezly ,wyczowalne i twarde.Do tego jeszcze poradzil poczekac i zobaczyc jak to dalej bedzie,lub jak to stwierdzil pobrac do badania...nie wiem co mam myslec ...co z usg?nie wspomnial nic!dalam sie zbyc?
Poradzcie prosze.
Dziekuje i pozdrawiam!