Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

mam wynik

Autor: efqa • 01.05.2008 10:33 • 6 odpowiedzi

efqa

01.05.2008 10:33

Odpowiedz
witam!
na forum jestem po raz pierwszy , wczoraj sie dowiedzialam sie ze mam ziarnice.
troszke poczytalam Waszych postow, i przyznam ze zaczelam sie bac. oczywiscie przygotowana jestem ze wypadna mi wlosy brwi i rzesy ale to niewazne. Jutro jade do lekarza chemioterapeuty, i sczzerze mowiac nie wiem czego mam sie spodziewac.czy robia jeszcze dodatkowo jakies badania zeby stwierdzic stopuien zaawansowania, wiem tylko tyle za mam nsI. jak to wyglada , i po jakim czasie podadza mi chemie , tak mniej wiecej? dzieki za info..pozdrawiam, trzymajcie sie cieplo

victorias

01.05.2008 11:29

Odpowiedz
Witaj na forum.
Ja wlasnie zaczelam brac chemie. Na pewno zrobia Ci jeszcze badania dodatkowe. Z tego co piszesz masz na razie diagnoze z wycinka. Beda oceniac stopien zaawansowania, mnie wyslali na badanie tomografia PET w celu oceny stopnia zaawansowania, pobierali tez szpik kostny do badania.
To chwilke trwa, czekanie na terminy a pozniej na wyniki i konsultacje , ale sie nie martw, bo ta choroba nie rozwija sie bardzo szybko.
Badz cierpliwa i trzymaj sie!!

Mysle ze sie jeszcze odezwie do ciebie na forum pare osob, którzy maja wiecej do powiedzenia niz ja, tu sa bardzo mili ludzie i duzo wiedza na temat tej choroby i jak sobie radzic w trudnych sytuacjach.

Pozdrawiam.

efqa

01.05.2008 11:45

Odpowiedz

wielkie dzieki za wsparcie , bardzo sie ciesze ze takie forum powstalo, na pewno bede tu czestym gosciem..pozdrawiam rowniez cieplutko

aguśk

01.05.2008 13:38

Odpowiedz
witaj,
ja jestem w trakcie leczenia, zaczelam III kurs. Chyba standardem badań jest CT klatkii jamy brzusznej,wycinek węzła i pobranie szpiku. Dotakowo zrobilam sobie echo serducha żeby mieć porównanie po leczeniu czy nic z nim złego się nie stało - prywatnie ok. 80-100 pln.Tez byłam na poczatku leczenia przerazona i duzo mialam na glowie, jak to wszystko zorganizować żeby czegoś nie ominąć. Doradzam konsultacje z ginekologiem, nie wiem w jakim jesteś wieku ale warto uwierz mi,zeby później mieć większe szanse na odzyskania miesiączki, a tego dowiedziałam się dopiero po 2 wlewie, lepiej późno niz w cale - na szczęście.Czytaj dużo na forum a na pewno poszerzysz swoją wiedzę i będzie Ci łatwiej.
W razie pytań - pisz śmiało.
Trzymam kciuki

moniq

03.05.2008 22:26

Odpowiedz
Witaj
Ja juz jestem po chemioterapi, czekam jak narazie na decyzje dotyczaca radioterapii ale jest juz wszystko w porzadku, jestem w remisji calkowitej.
W moim przypadku pierwsza chemie dostalam dosyc szybko- piatego dnia pobytu w szpitalu. Jesli chodzi o badania to w szpitalu robili mi CT, pbranie szpiku, usg, i jeszcze zostalam wyslana do ginekologa.
O wlosy sie nie martw, jesli wypadna to odrosna zdrowsze i ladniejsze( ja zgolilam maszynka jak zaczely mi wypadac i moze dzieki temu nie pozbylam sie wszystkich, duzo osob myslalo ze poprostu zrobilam sobie ekstrawagancka fryzure) brwi ani rzesy mi nie wypadly wogole.
Nie martw sie, wszystko bedzie dobrze, napewno sobie poradzisz, a jak juz bedzie po wszystkim to zauwazysz ile nowych rzeczy sie nauczylas.
Pozdrawiam
3maj sie;)

slonce112

04.05.2008 14:31

Odpowiedz

Ja już jestem po wyleczeniu ziarnicy. Zgadzam się z moimi przedmówcami jeśli chodzi o dodatkowe badania. Z kolei jeśli chodzi o Twój lęk związany z dalszym rozwojem sytuacji to ze szczerym sercem mogę powiedzieć, że go doskonale rozumiem, ponieważ sama to przechodziłam. Dodam również, że lęk to poniekąd normalny objaw przed czymś zapewne dla Ciebie nieznanym ale wierz mi, że pod żadnym pozorem nie wolno Ci się poddać w walce z chorobą! Trzymaj się, będzie dobrze! Pozdrawiam =)

efqa

04.05.2008 17:55

Odpowiedz
witajcie kochani!
niesamowita jest ta solidarnosc chorych..dziekuje za cieple slowa..teraz slysze codziennie niemal non stop ,ze musze sie trzymac..tak tez zamierzam .
U lekarza jeszcze nie bylam, ale juz rozmawialam , prawdopodobnie przyjmie mnie na oddzial za kil;ka dni..ciesze sie (troszke to slowo tu nie pasuje) ze zaczna mnie juz leczyc, troche sie naczekalam na ten wynik, wiec teraz o ile to mozliwe jak najszybciej trzeba zaczac dzialac.
dziekuje za te porady z ginekologiem, w ogole wiele informacji juz zdobylam dzieki forum, w dalszym ciagu zdobywam..pozdrawiam serdecznie i cieplutko wszystkich..zdrowka..