Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

czy moje dziecko jest chore

Autor: ewika25 • 26.04.2008 16:28 • 5 odpowiedzi

ewika25

26.04.2008 16:28

Odpowiedz
Witam
u mojego dziecka w ósmym miesiącu zycia stwierdzono przetrwałą limfadenopatię szyjną. teraz ma 3 latka, obecnie ma powiekszone wezły chłonne brzuszne do 17mm-w obrazie usg Kontrolę mamy w międzylesiu na początku maja boję się jak mało kiedy,

Anika

27.04.2008 15:28

Odpowiedz

O 18:28, dnia 2008-04-26 Ewika25 napisał(-a):

Witam

u mojego dziecka w ósmym miesiącu zycia stwierdzono przetrwałą limfadenopatię szyjną. teraz ma 3 latka, obecnie ma powiekszone wezły chłonne brzuszne do 17mm-w obrazie usg Kontrolę mamy w międzylesiu na początku maja boję się jak mało kiedy,

Mysza

27.04.2008 17:20

Odpowiedz
Witaj Ewika...

Na temat ziarnicy mam blade pojęcie, ale z tego co czytałam to powiększone węzły chłonne u dzieci stosunkowo bardzl rzadko są zwiazane z chorobą nowotworową, tym bardziej u 3 latków. Układ immunologiczny jest jeszcze cały czas w fazie kształtowania i na byle "głupstwo" reaguje powiększeniem węzłów chłonych i innymi objawami. Najważniejsze, że macie diagnostykę i się Wami zajmą. Mam nadzieję, że okaże się to jakąś banalną sprawą i szybko zapomnicie o sprawie :).
Jak chcesz możesz kuknąć na forum: http://www.forumpediatryczne.pl/forum/vf,41,249 tam czasem odpowiadają specjaliści. Albo na stronę http://www.nestle.pl/dziecko/ można tam bezpośrednio napisać maila do pediatry - odpowiadają w ciągu paru dni. Powodzenia!

Pozdrawiam, Mysza

tomaszek

27.04.2008 20:11

Odpowiedz
jestem po ziarnicy i niezłej paniki narobiłem gdy mojej 10letnia córki wylazły na szyi węzły i nie znikały.Porobiliśmy badania na rózne choroby w tym odzwierzęce, wkońcu na siłę weszłem z dzieckiem do onkologa, dowiedziałem się tyle że to nie ziarnica czy coś takiego ponieważ takie choroby jak ziarnica przebiegają u dziecibardzo gwałtownie przypominając bardzo ciężkie przeziębienie.
To tyle co moge na ten temat kliknąć.

ona

27.04.2008 20:49

Odpowiedz

O 22:11, dnia 2008-04-27 Tomaszek napisał(-a):

jestem po ziarnicy i niezłej paniki narobiłem gdy mojej 10letnia córki wylazły na szyi węzły i nie znikały.Porobiliśmy badania na rózne choroby w tym odzwierzęce, wkońcu na siłę weszłem z dzieckiem do onkologa, dowiedziałem się tyle że to nie ziarnica czy coś takiego ponieważ takie choroby jak ziarnica przebiegają u dziecibardzo gwałtownie przypominając bardzo ciężkie przeziębienie.

To tyle co moge na ten temat kliknąć.

Mam wrazenie że dawno temu czytałam gdzieś iż tak małe dzieci nie chorują na ZZ hymmmm

marysia kotvica

27.04.2008 21:39

Odpowiedz

O 22:49, dnia 2008-04-27 ona napisał(-a):

\\

Mam wrazenie że dawno temu czytałam gdzieś iż tak małe dzieci nie chorują na ZZ hymmmm

Chorują chorują. na własne oczy widziałam