Dominik
18.04.2008 09:31
Witam. Od dość dawna tj. ok 2-3 lat mam powiększone węzły chłonne - nad żuchwami. Nie przeszkadza mi to, ani wizualnie ani w żaden inny sposób. Nie odczuwam także żadnego bólu związanego z powiększeniem się tych węzłów. Mają one wielkość mniej więcej 2x3mm. Ostatnio wysłano mnie jednak na USG. Stwierdzono, że powiększone węzły mam także gdzieś z boku szyi, po obu stronach, pod szczęką także. Największy ma wielkość 7x8mm. Są one dość rozsiane, ale żaden nie przeszkadza w niczym. Nie mam żadnych zaczerwienień na ciele, żadnych innych objawów. Niebawem mam umówioną wizytę u hematologa, jednak taka niepewność jest gorsza od świadomości. Miałem pobieraną krew - pół roku temu przeszedłem operację usunięcia wodniaka. Wtedy robiono badania pod kątem komórek rakotwórczych. Badania krwi nie wykazały żadnych nieprawidłowości. Teraz mam mieć pobieraną raz jeszcze krew. Czy takie coś jest normalne, czy może jest to objaw jakiejś choroby ? Może ktoś spotkał się już z podobnym problemem ? Dziękuję bardzo z góry za wszystkie odpowiedzi.