Oudrey
07.04.2008 10:46
Witam,Od dwóch lat chodzę po lekarzach z powodu szczupłej sylwetki, ogólnie nie jestem szczupla , ale ostatni schudłam ( przy wzroście 173 cm , ważę 49 kg) , lekarz ogolny zrobil mi badanie krwii( dwa lata temu- ob 10, niska hemoglobina - 10,) , na moją prosvę zrobiono mi Gastroskopię , nic niby nie wyszło , obecnie , byłam u chirurga naczyniowego i stwoerdzil mi zespol Reyno, i skierowal mnie do endokrylologa. Na tym etapie badań jestem po USG terczycy ( terczyca niby prawidlowo , o wymiarach 47x17x13 lewy, 49x15x15 prawy, cieśń 3mm , liczne drobne na szyi węzły chłonne, owalne, o wielkości 12-13mm, prwdopodobnie o charakterze odczynowym) również jestem po TSH - 1,32 , obecnie czeka mnie badanie poziomu insuliny oraz wynik Q-T4. Lekarz ogólny patrzy na mnie jak "na glupią" , że jestem zdorwa , a czegoś się doszukuję , jak powiedzialam mu , że wieczorami mam temp.37 , to powiedzial , że widocznie tak mam. Poza tym często ulegam infekcjom. Czy możecie mi powiedzieć co to może być?czy iść do onkologa ? czy może faktycznie już taka jestem . Dodam , że 2000r mialam robione usg tarczycy , i wtedy węzly byly prawidlowe.