Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

czy mam ziarnicę?

Autor: Oudrey • 07.04.2008 10:46 • 2 odpowiedzi

Oudrey

07.04.2008 10:46

Odpowiedz

Witam,Od dwóch lat chodzę po lekarzach z powodu szczupłej sylwetki, ogólnie nie jestem szczupla , ale ostatni schudłam ( przy wzroście 173 cm , ważę 49 kg) , lekarz ogolny zrobil mi badanie krwii( dwa lata temu- ob 10, niska hemoglobina - 10,) , na moją prosvę zrobiono mi Gastroskopię , nic niby nie wyszło , obecnie , byłam u chirurga naczyniowego i stwoerdzil mi zespol Reyno, i skierowal mnie do endokrylologa. Na tym etapie badań jestem po USG terczycy ( terczyca niby prawidlowo , o wymiarach 47x17x13 lewy, 49x15x15 prawy, cieśń 3mm , liczne drobne na szyi węzły chłonne, owalne, o wielkości 12-13mm, prwdopodobnie o charakterze odczynowym) również jestem po TSH - 1,32 , obecnie czeka mnie badanie poziomu insuliny oraz wynik Q-T4. Lekarz ogólny patrzy na mnie jak "na glupią" , że jestem zdorwa , a czegoś się doszukuję , jak powiedzialam mu , że wieczorami mam temp.37 , to powiedzial , że widocznie tak mam. Poza tym często ulegam infekcjom. Czy możecie mi powiedzieć co to może być?czy iść do onkologa ? czy może faktycznie już taka jestem . Dodam , że 2000r mialam robione usg tarczycy , i wtedy węzly byly prawidlowe.

madzia1

07.04.2008 17:04

Odpowiedz

O 12:46, dnia 2008-04-07 Oudrey napisał(-a):

Witam,

Witam, witam...

Od dwóch lat chodzę po lekarzach z powodu szczupłej sylwetki, ogólnie nie jestem szczupla , ale ostatni schudłam ( przy wzroście 173 cm , ważę 49 kg) , lekarz ogolny zrobil mi badanie krwii( dwa lata temu- ob 10, niska hemoglobina - 10,) , na moją prosvę zrobiono mi Gastroskopię , nic niby nie wyszło , obecnie , byłam u chirurga naczyniowego i stwoerdzil mi zespol Reyno, i skierowal mnie do endokrylologa. Na tym etapie badań jestem po USG terczycy ( terczyca niby prawidlowo , o wymiarach 47x17x13 lewy, 49x15x15 prawy, cieśń 3mm , liczne drobne na szyi węzły chłonne, owalne, o wielkości 12-13mm, prwdopodobnie o charakterze odczynowym) również jestem po TSH - 1,32 , obecnie czeka mnie badanie poziomu insuliny oraz wynik Q-T4.

poczekaj na te wyniki i wtedy jeśli wciąż będziesz miała wątpliwości to się wybierz do onkologa...

Lekarz ogólny patrzy na mnie jak "na glupią" , że jestem zdorwa , a czegoś się doszukuję ,

jeśli coś nie tak się dzieje z naszym organizmem to każdy się martwi...

jak powiedzialam mu , że wieczorami mam temp.37 , to powiedzial , że widocznie tak mam.

;>

Poza tym często ulegam infekcjom. Czy możecie mi powiedzieć co to może być?

może po prostu masz jakąś bakterię i ona powoduje te wszystkie infekcje...

czy iść do onkologa ? czy może faktycznie już taka jestem . Dodam , że 2000r mialam robione usg tarczycy , i wtedy węzly byly prawidlowe.

może taka jesteś, może po prostu za bardzo się martwisz, doszukujesz się czegoś u siebie i stąd to osłabienie - psychika lubi płatać figle. Trzymaj się dzielnie i nie myśl o najgorszym.

Pozdrawiam. M1

Olcia

09.04.2008 12:22

Odpowiedz
Witam wszystkich!
Od 3 tygodni mam wyczuwalne guzki po lewej stronie szyi. Byłam u lekarzy,a dzisiaj miałam robione USG. Wyszło, że mam powiększone węzły chłonne, największy guzek 20x7x16, 16x7x8. Lekarz wykonujący badanie zalecił zrobienie biopsji... I tu moje pytania: Czy przy niskim OB to może być coś poważnego?, Czy te guzki są duże?, i jak wygląda Biopsja, bo ja w ogóle o tym nic nie wiem. Mam 19 lat i to trochę mnie przeraża