Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Wycięcie węzła chłonnego

Autor: Mary • 03.03.2008 20:46 • 27 odpowiedzi

johana

06.03.2008 22:38

Odpowiedz

O 23:29, dnia 2008-03-06 Asica napisał(-a):

wystarczy,ze przed wypowiedzia cytowana nie bedziesz usuwac lub dopiszesz ">" Wtedy wypowiedz bedzie podswietlona=cytowana.

całe życie się człowiek uczy ... i tak głupi umrze ;P dzięki :)

zibi49

07.03.2008 18:30

Odpowiedz

O 23:25, dnia 2008-03-06 Johana napisał(-a):

O 10:16, dnia 2008-03-06 Zibi49 napisał(-a):

Witam. A jak perzebiega raczej przebiegało Twoje leczenie?

"OOO różnie, różniście" ;) ogólnie wzloty i upadki ale to raczej norma. Ważne, że dałam rade.

Jutro mam zabieg. Tak trochę sie boję bo ma być znieczulenie miejscowe. Miałem już dwie bardzo poważne operacje ale to było pod narkoza.

Poradziłeś sobie z poważnymi operacjami. Myślę, że biopsja przy tym to drobnostka. To tylko zabieg.

Też mam nadzieję ze wynik będzie Ok. Jezeli chciałabyś pogadać może coś mi poradzić to może na gg? Mój nr. 5074751 . Pozdrawiam.

Powodzenia jutro.

Pozdro. jo.

Witam juz po zbiegu rano o 8 zabieg a wieczorem o 19-tej w domku. Wszystko Ok . Godzinka mieszania w szyji i po krzyku. Dzieki za wsparcie. Pozdrawiam

michał

09.03.2008 08:03

Odpowiedz
-szpital kliniczny
- usg węzłów, badanie ręczne węzłów prez lekarza chirurga w przeddzień i tuż przed operacją wycięcia
-pobranie węzła z okolicy szyi, pod szczęką
-operacja ok. 0,5godz. pod znieczuleniem miejscowym
-w trakcie zwiększanie znieczulenia
-po 4-ch dniach pierwszy opatrunek i brak jednego szwu
- po 8-u dniach brak wyników, gdyz lekarz chirurg wyciął śliniankę zamiast węzła chłonnego
- tłumaczenie: trudno odróżnić powiększony węzeł od ślinianki

Mary

09.03.2008 09:16

Odpowiedz

O 09:03, dnia 2008-03-09 michał napisał(-a):

-szpital kliniczny

- usg węzłów, badanie ręczne węzłów prez lekarza chirurga w przeddzień i tuż przed operacją wycięcia

-pobranie węzła z okolicy szyi, pod szczęką

-operacja ok. 0,5godz. pod znieczuleniem miejscowym

-w trakcie zwiększanie znieczulenia

-po 4-ch dniach pierwszy opatrunek i brak jednego szwu

- po 8-u dniach brak wyników, gdyz lekarz chirurg wyciął śliniankę zamiast węzła chłonnego

- tłumaczenie: trudno odróżnić powiększony węzeł od ślinianki

o cholera niezła historia , ale mi to chyba nie grozi bo moj wezel naprawde rzuca sie w oczy. Od czego to zalezy ze niektorzy jeszcze w dniu zabiegu wracaja do domu, a inni zostaja kilka dni w szpitalu ?

gosc

09.03.2008 09:40

Odpowiedz

np. od procedur danego osrodka, umiejscowienia wezla..

anka

11.03.2008 13:09

Odpowiedz

w czwartek bede miala wycinany wezel podzuchwowy..mialam juz wczesniej robiona biopsje cienkoiglowa...wyszlo jakies zapalenie, nie dostalam zadnych lekow tylko powiedziano mi ze lepiej na wszelki wypadek wyciac ten wezel i miec spokoj. Czytajac Wasze posty zastanawiam sie czy to konieczne..wycinek i tak nie bedzie badany....czy ktos mial podobna sytuacje??

Trixy

11.03.2008 15:55

Odpowiedz

O 14:09, dnia 2008-03-11 anka napisał(-a):

w czwartek bede miala wycinany wezel podzuchwowy..mialam juz wczesniej robiona biopsje cienkoiglowa...wyszlo jakies zapalenie, nie dostalam zadnych lekow tylko powiedziano mi ze lepiej na wszelki wypadek wyciac ten wezel i miec spokoj. Czytajac Wasze posty zastanawiam sie czy to konieczne..wycinek i tak nie bedzie badany....czy ktos mial podobna sytuacje??

A jak duzy byl Twoj wezel ze lekarze zdecydowali sie go wyciac?