Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

czy mozliwa wznowa po badaniu PET

Autor: prausik • 01.03.2008 08:19 • 3 odpowiedzi

prausik

01.03.2008 08:19

Odpowiedz

witam jestem oo leczeniu ziarnicy a 2 miesiace temu mialem robiony PET ktory byl bardzo krotki i jednoznaczy nie ma ognisk zapalnych. Jedank niedawno wyczulem powiekszony wezel chlonny w okolicach mniej wiecej na karku tak 5cm pod uchem, rano ja wstaje jest on dosc duzy jednak w trakcie dnia zmniejsza sie jest praktycznie nie wyczuwalny. Co prawda dentysta stwoerdzil ze ma do wyrwania dwa zeby zniszczone po naswietlanaich ktore czasami mnie pobolewaja. Chcialem zapytac czy jest mozliwe zeby nawrot byl tak szybko po zrobionym badaniu Pet i czy mga to byc zwloknienia w ktorych w nocy podczas snu robia sie obrzeki. Z gory dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam

iwon

03.03.2008 18:42

Odpowiedz

Chcialem zapytac czy jest mozliwe zeby nawrot byl tak szybko po zrobionym badaniu Pet

ja mialam nawrót miesiąc po pet, tyle że to nie nawrót ale źle opisane badanie pet. mam potwierdzenie od radiologa, że lekarze medycyny nuklearnej przeoczyli zmiany, widoczne w badaniu pet. wiec z tego wniosek że pet nie jest na 100% jak myslałam. u ciebie nie musi tak byc ale dla pewnosci bym plytke z pet pokazała jakiemus dobremu radiologowi.

Robi

04.03.2008 13:11

Odpowiedz

Witasek ja mialem PET-a miesiac temu a dwa tygodnie po Pecie powiekszyl mi sie wezel na szyji i znikl. Takie rzeczy sie zdarzaja i trzeba w pierwszej kolejnosci zrobic porzadek z zebami bo byc moze to przez nie. Zdrowka zycze

kati

04.03.2008 18:39

Odpowiedz
ja sumie badanie mialam dawno,luty 2004 i od tamtej pory cisza...badanie wyszlo oki :) wtedy...

ale od jakiegos miesiaca czuje jak gdybym miala powiekszone wezly na szyji... troszke boje sie ze wroci to wszystko...ze bedzie powtorka z rozrywki....
mam tylko nadzieje ze okaze sie ze nie to co mysle,a problem z ząbkami...

jedno jest pewne poki nie zrobi sie badan nic nie bedzie wiadomo...
takze czas znow sie zebrac i zrobic wszystkie badania:/