Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Jestem w kropce...

Autor: Morgiana • 08.02.2008 22:13 • 3 odpowiedzi

Morgiana

08.02.2008 22:13

Odpowiedz
Witam wszystkich!!!
Niedawno otrzymałam skierowanie z poradni hematologicznej na oddział chirurgiczny w celu pobrania węzła do badania z podejrzeniem HD. Nie wiem co o tym mam myśleć... Byłam z tymi moimi powiększonymi węzełkami (na szyi) u różnych lekarzy i żaden nie potrafił stwierdzić czy jest się czym przejmować, czy nie. Już nawet zaczęłam myśleć, że to ja przesadzam, a tu nagle takie coś... Normalnie jestem teraz w kropce. Ale jakby nie było to jedynie badanie hist.-pat. da jednoznaczną odpowiedź. Po prostu nie wiem co robić... Czym wcześniej wykryta choroba tym lepiej dla mnie, niby to wiem, ale jakoś trudno mi się zdecydować tak na 100% i bez przerwy się waham... a nuż nie będzie to nic poważnego...
No nic, napisałam co mi leży na wątrobie, trochę bez składu i ładu, ale ja już tak mam :). Chętnie wysłucham (tzn. przeczytam) wszelakie opinie na ten temat :)
Pozdrawiam!

Karkurt

09.02.2008 09:35

Odpowiedz

O 23:13, dnia 2008-02-08 Morgiana napisał(-a):

Chętnie wysłucham (tzn. przeczytam) wszelakie opinie na ten temat :)

Pozdrawiam!

Moim skromnym zdaniem rób badanie tego węzła. To wyjaśni Ci co jest grane. I ciesz się, że wysłali Cię, od razu na konkretne badanie a nie odsyłali jeden do drugiego przez parę miesięcy .Wiadomo ,że masz stresa przed badaniami jak każdy z nas. Jeżeli nawet wyszło by coś złego, to jak sama piszesz, czas tu gra ważną rolę. I nie ma się nad czym zastanawiać. Pozdro.

baldi

09.02.2008 10:24

Odpowiedz

O 23:13, dnia 2008-02-08 Morgiana napisał(-a):

otrzymałam skierowanie w celu pobrania węzła do badania z podejrzeniem HD. Nie wiem co o tym mam myśleć...

ze w koncu ktos probuje sie za Ciebie wziac! :) bo lazilas po lekarzach i zaden nie widzial w tym nic zlego. spokojnie na razie - wytna, dostaniesz wynik, bedziesz wiedziec na czym stoisz.

Normalnie jestem teraz w kropce. Ale jakby nie było to jedynie badanie hist.-pat. da jednoznaczną odpowiedź. Po prostu nie wiem co robić...

w jakiej kropce i czego nie chcesz robic?

blizny sa seksi, bedziesz miec w najgorszym przypadku o jedna wiecej. w najlepszym - hispat wykluczy/potwierdzi podejrzenia.

trudno mi się zdecydować tak na 100% i bez przerwy się waham... a nuż nie będzie to nic poważnego...

dopoki Cie nie pokroja bedziesz ciagle w kropce i ciagle sie wahac.

Morgiana

11.02.2008 14:00

Odpowiedz
Dzięki za opinie.