Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Wyniki Pet

Autor: stasia • 04.02.2008 19:26 • 5 odpowiedzi

stasia

04.02.2008 19:26

Odpowiedz
Witam Kochani , dostaliśmy dziś wyniki badania pomóżecie bo ze strachu nie wiem jakie są dobre czy złe:
Twarzoczaszka:w obrębie nosogardła, po stronie prawej widoczny wzrost metabolizmu glikozy-SUV do 9,0. poza tym w normie.Szyja: prawidłowy obraz pet.
Klatka piersiowa : Widoczna zamostkowo masa tkankowa o nirównomiernym metaboliźmie glukozy SUV 1,6-2,8 metabolizm zdecydowanie niższy niż w prawidłowych strukturach śródpiersia. W prawym płucu (segmenty 6 i 10) zacienienia wykazujące metabolizm SUV do 2,5.Jama brzuszna Nierównomierny, ogniskowy wychwyt 18_FDG w w atrobie SUV do 4,8 . Poza tym w normie.
Wnioski . Zmiany w wątrobie raczej bez związku etiologicznego ze schorzeniem podstawowym- do dalszej oceny klinicznej pod kątem innej patologii. Zmiany w nosogardle do dalszej oceny klinicznej ( wysoki metabolizm i brak cech infekcji w wywiadzie. Pozostałe opisane zmiany raczej o charakterze odczynowym.

stasia

06.02.2008 11:04

Odpowiedz

Witam wszystkich wysłalismy ten wynik do dwóch niezależnych lekarzy i okazało sie że jest ok. Wątroba nie ma związku z chorobą i nosogardło swieci bo jest stan zapalny.......czyli co udało nam się:)))))

pandora

06.02.2008 11:06

Odpowiedz

Śledziłam Wasz wątek. Z niecierpliwością czekałam na wyniki i niepokoiłam się długim milczeniem na przełomie roku. Teraz OGROMNIE GRATULUJĘ! I życzę zdrowia!

stasia

06.02.2008 17:49

Odpowiedz

Dziękuję bardzo:) zaczynamy powolutku powtarzać sobie że jest ok ......to trudne po dwuletnim leczeniu ale powolutku ...dziekuję

Danka

06.02.2008 22:57

Odpowiedz

No to GRATULACJE!!!!

ziazia

07.02.2008 06:55

Odpowiedz

Witaj Satsiu:) no widzisz, mówiłam że dacie rade!!! Bardzo się cieszę, (jak w końcu bedę miała dostęp do neta to napewno się odezwę na chwilę obecną mogę jedynie korzystać z pracy). Pozdrawiam Was gorącą i wszystkich ziarnicowych forumowiczy, acha i buziak wielki od mojej córci Amelki ;)