Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Woda w płucach i chłoniak

Autor: jacekm • 31.01.2008 21:33 • 2 odpowiedzi

jacekm

31.01.2008 21:33

Odpowiedz
Witam
Moj Tata ma chore serce i chłoniaka. Przyczyną chłoniaka jest to, że śledziona jest bardzo powiększona, chłoniak jest w jamie brzusznej wzdłuż aorty.Tata jest po dwóch cyklach chemoterapii-ostatnia rok temu. Ostatnio pojawił sie problem wody w płucach, co tydzien ma sciągane od 1,5 do 2 litrów z jamy opłócnej. Czy jest możliwość wyleczenia powstawania tej wody, lekarze twierdzą, że to jest od chłoniaka. A może przyczyną jest słabe serce. Proszę o odpowiedź.

Dziękuję i Pozdrawiam

monia

01.02.2008 20:35

Odpowiedz

Mój narzeczony też miał wodę w opłucnej, od tego w sumie zaczęła sie droga do diagnozy zz, ściagali mu i ciągle nachodziła. Wraz z pierwsza chemią (ABVD) problem minął:)

grey

11.02.2008 19:46

Odpowiedz

O 22:33, dnia 2008-01-31 jacekm napisał(-a):

Witam

Moj Tata ma chore serce i chłoniaka. Przyczyną chłoniaka jest to, że śledziona jest bardzo powiększona, chłoniak jest w jamie brzusznej wzdłuż aorty.Tata jest po dwóch cyklach chemoterapii-ostatnia rok temu. Ostatnio pojawił sie problem wody w płucach, co tydzien ma sciągane od 1,5 do 2 litrów z jamy opłócnej. Czy jest możliwość wyleczenia powstawania tej wody, lekarze twierdzą, że to jest od chłoniaka. A może przyczyną jest słabe serce. Proszę o odpowiedź.

Dziękuję i Pozdrawiam

Witaj. Z lekarzmi sie nie dyskutuje. Nachodzenie plynu w oplucnej powoduje chloniak. Bez dwoch zdan. Dopoki choroba nie bedzie sie cofac problem plynu pozostanie tak mysle. Nie jestem lekarzem ale mysle ze serce nie ma tu nic do rzeczy. Wiem jak wyglada naklucie oplucnej. Srednio przyjemny zabieg . Oczywiscie to co pisze to moj subiektywny komentarz. Pozdrawiam