Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

co to moze byc?

Autor: Cziken26 • 29.01.2008 15:30 • 10 odpowiedzi

Cziken26

29.01.2008 15:30

Odpowiedz
Witam!
Jestem calkiem nowym uzytkownikiem,ktory przez przypadek wszedl na Wasza strone.jakies 3 miesiace temu zrobilam badania krwi i wykazalo ze mam podwyszszone limfocyty w rozmazie o 5 jednostek,bazo i mono takze nie w normie a plytki krwi w ciagu roku spadly mi o 100 ale sa jeszcze w normie.Pisze bo nie wiem za bardzo co mam zrobic.od jakiegos roku mam powiekszone wezly chlonne a ostatnio pod pachami pojawily sie na prawde duze,bola po papierosie czy kawie.Od dluzszego czasu takze bola mnie lokcie od wewnetrznej strony(tak ze nie moge spac czasami,nie mowiac o takim dretwieniu ze masakra),podobnie z kolanami (szczeg w lewym kolanie od wewn.strony az mam taka gule),nieamowity bol bioder,i brzuch jak balon czasami.Poce sie w nocy tak bardzo ze rano moge wykrecac pidzame.Bedac u lekarza po tych wynikach stwierdzil ze jest ok,ale ja z dnia na dzien czuje sie coraz gorzej,do tego od maja 2007 spadlo mi 10 kg prawie.
Co mam robic,jak mam to rozumiec?
Dziekuje i zdrowka zycze!!!!!
Madzia

agatarydz

29.01.2008 20:06

Odpowiedz

Idź szybko do poradni hematologicznej albo onkologicznej. Ja miałam całkiem dobre wyniki krwi i co z tego? Chłoniak jak się patrzy zdiagnozowany dopiero po trzecim spotkaniu z lekarzem pierwszego kontaktu. Trwało to dłuuuugo. Ale w naszym kraju to nie dziwota hi hi. Ale trzymajmy sie tego, że u ciebie będzie wszystko ok. Trzeba jednak dmuchać na zimne. Pozdrawiam.

cziken26

29.01.2008 21:40

Odpowiedz
Dziekuje!

:-)

Helena

30.01.2008 11:23

Odpowiedz
Witam!
Podobnie jak Cziken26 jestem tutaj pierwszy raz.
U mnie sprawa wygląda tak: W okolicach sierpnia 2007 dopadło mnie przeziębienie, które z bardzo krótkimi przerwami trwało do listopada. W tym czasie zażyłam kilka antybiotyków, szczepionek. Przez pewien czas było ok, ale mniej więcej pod koniec listopada zauważyłam powiększony węzeł chłonny na szyi po lewej stronie. Lekarz internista do którego się zgłosiłam bagatelizował ten objaw. W ubiegłym tygodniu trafiłam do innego internisty, który skierował mnei do laryngologa, ten z kolei skierował mnie na morfologię z rozmazem. Badanie zrobiłam wczoraj, jutro jadę odebrać wynik. Dodam że nie pocę się w nocy, czaasem wieczorem pobolewa mnie ten węzęł, zazwyczaj po wypiciu piwa. Schudłam jakiś kilogram, ale to chyba od pracy, bo jestem kelnerką:) Powiedzcie mi proszę co dalej?

cziken26

30.01.2008 17:21

Odpowiedz

Mam pytanko jeszcze jedno,czy po dotknieciu takich powiekszonych wezlow jest normalnym ze potem bola?

aguniaczek

30.01.2008 18:26

Odpowiedz

O 12:23, dnia 2008-01-30 Helena napisał(-a):

Witam!

U mnie sprawa wygląda tak: W okolicach sierpnia 2007 dopadło mnie przeziębienie, które z bardzo krótkimi przerwami trwało do listopada. W tym czasie zażyłam kilka antybiotyków, szczepionek. Przez pewien czas było ok, ale mniej więcej pod koniec listopada zauważyłam powiększony węzeł chłonny na szyi po lewej stronie. Lekarz internista do którego się zgłosiłam bagatelizował ten objaw. W ubiegłym tygodniu trafiłam do innego internisty, który skierował mnei do laryngologa, ten z kolei skierował mnie na morfologię z rozmazem. Badanie zrobiłam wczoraj, jutro jadę odebrać wynik. Dodam że nie pocę się w nocy, czaasem wieczorem pobolewa mnie ten węzęł, zazwyczaj po wypiciu piwa. Schudłam jakiś kilogram, ale to chyba od pracy, bo jestem kelnerką:) Powiedzcie mi proszę co dalej?

Witaj!!!

Kazdy przebieg zz jest inny i nie zawsze powiekszone wezly,pocenie,czy spadek masy ciala jest jednoznaczny z tym ze to zz.Wiem to sama po sobie,jestem bo biopsji i wszystko wskazywalo na ziarnice.Musisz isc do onkologa a wtedy On poprowadzi Cie dalej.Nie ma co panikowac.Pozdrawiam

Helena

30.01.2008 21:53

Odpowiedz

O 19:26, dnia 2008-01-30 aguniaczek napisał(-a):

Witam!

Witaj!!!

Kazdy przebieg zz jest inny i nie zawsze powiekszone wezly,pocenie,czy spadek masy ciala jest jednoznaczny z tym ze to zz.Wiem to sama po sobie,jestem bo biopsji i wszystko wskazywalo na ziarnice.Musisz isc do onkologa a wtedy On poprowadzi Cie dalej.Nie ma co panikowac.Pozdrawiam

cziken26

03.02.2008 21:54

Odpowiedz
Witam i przepraszam za zawracanie glowy,bylam u lekarza i zlecil kompleksowe badania krwi.Mampytanie ,moze ktos wie?czy mial ktos badanie na witamine B16?Nie wiempo co takie mialo by byc?
Dziekuje!

aguniaczek

04.02.2008 16:50

Odpowiedz

O 22:53, dnia 2008-01-30 Helena napisał(-a):

O 19:26, dnia 2008-01-30 aguniaczek napisał(-a):

Witam!

Witaj!!!

cziken26

20.05.2008 20:19

Odpowiedz
Witam serdecznie!
Bedac w kraju poszlam do onkologa(jak juz pisalam wczesniej pod innym problemem).Powiedzial ze mam powiekszone,twarde wezly,i ewentualnie zeby je pobrac do badania.Ciekawi mnie tylko to ze nie zaproponowal nawet usg.Zaplacilam w koncu...powiedzial takze ze mam zaczekac i zobaczyc jak to bedzie z nimi dalej...hmmm dalam sie zbyc.Ale w poniedzialek ide tu u siebie do lekarza,zobacze co powie(po miesiacu czasu dotarl opis rtg do niego).
Nad obojczykiem po lewej stronie mam jakas gulke ruchoma,twarda i nie wiem z kad i co to,ale sie dowiem niebawem.
dziekuje i pozdrawiam!
Ps.Bardzo czesto zagladam na Wasza stronke,pare razy czytajac ... bardzo Was podziwiam po mimo roznicy zdan co do takich osob min.jak ja ktore w pewien sposob szukaja pomocy i wskazowek!Nie wiem jeszcze jak to ze mna bedzie i nie wiem ile osob przeczyta moje wypociny,ale bardzo dziekuje za sam fakt ,ze jestescie!

cziken26

09.07.2008 18:25

Odpowiedz
Witam.
rtg wykazalo ze mam jakies cysty w jamie brzusznej,jak powiedzial lekarz reumatolog,bo do niego trafilam.
W tym tygodniu odeslana ide spowrotem do internisty .
Zastanawia mnie czy cysty wygladaja podobnie do wezlow w przeswietleniach?
Pozdrawiam