Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Prosze o opinie

Autor: Agata (Kamyczek1984) • 25.01.2008 19:24 • 4 odpowiedzi

Agata (Kamyczek1984)

25.01.2008 19:24

Odpowiedz
Jakies kilka miesiecy temu zaczela mnie swedziec skora, na poczatku nie zwracalam na to zupenie uwagi. Swedzenie to raz bylo silniejsze raz slabsze, bywaly okresy gdy go wogole nie czulam. Na dzien dzisiejszy swedzi mnie caly czas. Mam powiekszone wezly chlonne na szyi ( z tylu wyczuwam taka mala kulke - lekarz stwierdzil, ze to moze byc po prostu fragment mojej szyi:)), z przodu tez sa wyczuwalne ale wg lekarza niezbyt duze. Czuje jak boli mnie szyja czasami przez to - bardziej pieczenie niz bol. Na poczatku bylo tylko to na szyi - teraz czuje taki jakby ucisk pod pachami - lekarz sprawdzal powiedzial, ze nic nie czuje. Zrobili badania krwi -ponoc wszystko ok, wynika z nich, ze przechodzilam infekcje. Tylko, ze te wezly sa juz takie z jakies 1,5 miesiaca, swiad i czasem bole w kosciach. Mieszkam w Londynie, nie mam nikogo - wyjechalam tu po smierci mojej mamy (zmarla na raka). Tutejsze osrodki zdrowia sa do kitu... po prostu. Jakies 3 miesiace temu wykryli u mnie czerniaka "in situ" - usunieto i kazano zapomniec o sprawie, bo kom. nie przedostaly sie do glebszych warstw skory. W Polsce bede za 1,5 tyg. juz zaklepalam wizyte u onkologa, usg wezlow, biopsje cienkoiglowa i RTG klatki. Co o tym myslicie, czy ja panikuje, bo juz sama nie wiem, jakie jeszcze badania powinnam wykonac?

Pozdrawiam Was cieplo, jestescie wielcy -pamietajcie.
Agata

baldi

25.01.2008 19:29

Odpowiedz
jesli idzie o ZZ to zaufaj lekarzowi. masz male wezly i nie sugerujace nowotworu wezlow chlonnych.

co do czerniaka - lepiej idz na wizyte do onkologa, on rozjasni Ci sytuacje i podpowie na co powinnas zwracac szczegolna uwage przy samokontroli.

Agata (Kamyczek1984)

25.01.2008 19:41

Odpowiedz
Hej Baldi. Bardzo dziekuje za komentarz... Temat nowotworow nie jest mi obcy, pokonalam wraz z moja mama ta droge od poczatku do samego konca... Wiem, ze trzeba byc bardzo ostroznym. Z tymi wezlami, oni mowia, ze nie sa duze, ale ja je wyraznie czuje. Martwi mnie uporczywy swiad (nie wiem skad sie wzial -nigdy tak nie mialam) i lamanie (bol) w kosciach. Z tym czerniakiem to juz przyparlam ich do muru, zeby pousuwali mi inne pieprzyki (wyniki pokazaly, ze inne byly ok), a w Polsce skonsultuje sie z onkologiem wlasnie w tych 2 sprawach. Dziekuje rz jeszcze za opinie.

Agata

baldi

25.01.2008 20:23

Odpowiedz

spoko, CALA PRZYJEMNOSC PO MOJEJ STRONIE :)

tarso

25.01.2008 21:38

Odpowiedz

Agata:powodzenia i duzo zdrowia;)pozdrawiam