Ziarnica.pl
← Wróć do działu Chemioterapia
Chemioterapia

zmiana chemi

Autor: wsciekly • 16.01.2008 20:26 • 4 odpowiedzi

wsciekly

16.01.2008 20:26

Odpowiedz
Mam pytanie. Moja dziewczyna jest po 3 beacoop'ie i zmienili jej teraz chemie na abvd. Jakie beda skutki tej zmiany?
I jeszcze jedno pytanie: o ile mozna opoznic podanie chemi?

baldi

16.01.2008 21:19

Odpowiedz

O 21:26, dnia 2008-01-16 wsciekly napisał(-a):

Mam pytanie. Moja dziewczyna jest po 3 beacoop'ie i zmienili jej teraz chemie na abvd. Jakie beda skutki tej zmiany?

nie denerwuj sie.

i nie potepiaj lekarzy - byc moze uznali, ze bikop nie dziala i trzeba dac cos innego?

mozna i o miesiac w drastycznych przypadkach.

olcik

17.01.2008 15:38

Odpowiedz

O 22:19, dnia 2008-01-16 Baldi napisał(-a):

O 21:26, dnia 2008-01-16 wsciekly napisał(-a):

nie denerwuj sie.

i nie potepiaj lekarzy - byc moze uznali, ze bikop nie dziala i trzeba dac cos innego?

mozna i o miesiac w drastycznych przypadkach.

< Może zmienili bo chemia była zbyt mocna albo już zrobiła swoje - z tego co wiem Beacopp jest silniejszy i bardziej toksyczny, skoro zmienili na ABVD to pewnie jest dobrze:)

wsciekly

17.01.2008 18:20

Odpowiedz

Ja sie wlasnie z tego ciesze ze zmienili. Tylko czy po tej chemii bedzie tak samo sie czula jak po beacoopie czy jakos lepiej. A chemie jej wlasnie przesuwaja i nie wie kiedy ja dostanie bo musi miec najpierw operacje na miednicy.:/

olcik

17.01.2008 21:03

Odpowiedz

O 19:20, dnia 2008-01-17 wsciekly napisał(-a):

Ja sie wlasnie z tego ciesze ze zmienili. Tylko czy po tej chemii bedzie tak samo sie czula jak po beacoopie czy jakos lepiej. A chemie jej wlasnie przesuwaja i nie wie kiedy ja dostanie bo musi miec najpierw operacje na miednicy.:/

< Każdy inaczej odczuwa podawanie chemii. Ja miałam odwrotną sytuację-najpierw dostawałam ABVD potem Beacopp eskalowany i mimo, ze przy tym drugim musiałam wiecej czasu spedzic w szpitalu to lepiej znosiłam leczenie- chociaż bardziej toksyczne:( Podsumowując może skoro słabsza chemia to będzie lżej :)