Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: powiększone węzły chłonne podżuchwowe, obojczykowe, pod pachami i w pachwinach??
Komentujesz wpis użytkownika
zdezorientowany
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 12:36, dnia 2014-03-04 zdezorientowany napisał(-a): > witam wszystkich serdecznie.. > mam male pytanie i gdybyscie mogli i umieli mi cos podpowiedziec bylbym bardzo wdzieczny.. > mianowicie od poltora roku mam powiekszone wezly chlonne pod zuchwa,czasem pobolewaja czasem nie..mam wrazenie ze sa twarde ale przesuwaja sie pod reka..napisze wynik ugs: > slinianki przyuszne,podzuchwowe prawidlowej wielkosci i echogenicznosci.Wezly chlonne szyi: obustronnie,w okolicach podzuchwy widoczne, liczne (po str prawej co najmniej cztery,po lewej trzy),powiekszone )po str prawej najwiekszy ok 4x1cm,po lewej 3x 0,8cm) podluzne,sonograficznie prawidlowe,w bad.kol.doper o prawidlowym wzorcu unaczynienia. > dodam,ze mniej wiecej od tego czasu mam w gardle gronkowca zlocistego i zawalone migdaly... ASO 270 gdzie norma jest do 200... czy takie wezly w taki czasie tzn utrzymujace sie sa objawem do niepokoju?? bardzo dziekuje za odp
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź