Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: powiększone węzły chłonne podżuchwowe, obojczykowe, pod pachami i w pachwinach??
Komentujesz wpis użytkownika
jagna30
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 20:06, dnia 2012-03-13 jagna30 napisał(-a): > Piszę bo nie wiem jak to jest do końca z tymi węzłami...a więc u mnie zaczęło się od usunięcia 2 włókniaków z szyji,metodą elekrokoagulacji więc rana jakby nie było poparzeniowa...tydzień potem wymacałam niedaleko od ranek (jedna przy drugiej) powiększony węzeł,nie pytajcie czy miałam go wcześniej bo pojęcia nie mam,jest dosyć płytko pod skórą,u nasady szyi ale nie jest to węzeł nadobojczykowy (wg dwóch radiologów) po drugiej stronie w tej samej lokalizacji mam podobny ale o połowę mniejszy. > Byłąm dwukrotnie w przeciągu dwóch miesięcy na usg i węzeł ten jest ponoć odczynowy,niepodejrzany o prawidłowej budowie,zmniejszył się z 9mm na 7mm albo jest to granica błędu usg (za pierwszym razem inny sprzęt i inny lekarz)...zaliczyłam też onkologa który kazał mi go nie macać (węzła oczywiście ;)) i zapomnieć bo taki węzeł to maleństwo,on ma trzy razy większe i że to na pewno nie jest sprawa onkologiczna,jak czytam to taka postawa to zadna nowość... > Jako że choruję na nerwicę lękową (żeby zaraz nie było linczu nadmienię iż oczekuję na terapię-terminy..?) zrobiłam na włąsną rękę usg brzucha i rtg płuc,oba wyniki w porządku,jedynie na opłucnej niewielkie zrosty ale to podobno nie ma żadnego związku,znowu mam się nie martwić... > Moje pytanie...czy mogę być spokojna? > Czy kontrolować tylko ten węzeł czy nalegać na wycięcie? Zarówno onkolog jak i internista zgodnie twierdzą że tak małego węzła mi nie wytną bo nie ma potrzeby... > Dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi :) > Zdrówka życzę i pozdrawiam serdecznie Baldiego-Twój blog jest fenomenalny :)
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź